20-05-2014

MICE ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu „IMEX“ u Frankfurtu

Crnogorski kongresni biro predstavlja aktuelnu MICE turističku ponudu na specijalizovanom sajmu kongresne industrije koji se održava od 20. do 22. maja u Frankfurtu.

MICE ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu „IMEX“ u Frankfurtu | Radio Televizija Budva

Na štandu Crne Gore svoju ponudu predstavljaju turističke organizacije Budve i Herceg Novog i članovi kongresnog biroa: «Montenegro Stars Hotel Group», hotel «Ramada» i agencije „Meridian DMC“, „Talas M DMC“ i «Luminalis DMC».

Tokom trajanja sajma, na crnogorskom štandu biće održan veliki broj sastanaka, od čega pet grupnih sastanaka sa organizatorima događaja sa tržišta Poljske, Rusije, Italije i Njemačke.

Učešće Crne Gore na ovom sajmu je od značaja za dalji razvoj poslovnog turizma, koji je za našu destinaciju posebno važan sa aspekta produžetka turističke sezone i razvoja cjelogodišnjeg turizma.

Domen poslovnih putovanja i MICE tržište su u fokusu u vansezonskom periodu.
Glavni koordinator u Crnoj Gori za ovo tržište je Crnogorski kongresni biro (Montenegro Convention Bureau) koji je formiran u okviru Nacionalne turističke organizacije i okuplja 25 članova.

U susret „IMEX“-u, a u cilju promocije ponude, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je izdala i posebnu brošuru u kojoj su predstavljeni članovi Crnogorskog kongresnog biroa. Imajući u vidu zahtjeve tržišta, obuhvaćeni su hoteli sa 4 i 5 zvjezdica koji raspolažu kongresnim sadržajima, sa pregledom konferencijskih kapaciteta, kao i agencije specijalizovane za organizaciju događaja iz ove oblasti. Takođe, predstavljene su i lokacije van hotelskih kapaciteta u kojima je moguće organizovati bankete, gala večere i sl, poput vinskog podruma Šipčanik, Crnogorskog narodnog pozorišta ili Citadele u Budvi. Navedena brošura je namijenjena kompanijama koje žele da organizuju neki događaj iz ove oblasti u našoj zemlji.

Prema podacima jednog broja članova kongresnog biroa, tokom prethodne godine, organizovan je veći broj događaja iz ove oblasti, sa manjim brojem učesnika po grupi, ali ostvarenim većim prihodima.

U cilju daljeg razvoja MICE turizma bitno je uspostavljanje boljih avio konekcija i izgradnja modernog kongresnog centra. Ohrabrujuće djeluju namjere svih novih investitora u turizam da u sklopu svojih projekata imaju i ozbiljne kongresne kapacitete.

„IMEX“, jedan od najznačajnijih evropskih sajmova kongresne industrije, poslovnih i incentive (motivacionih) putovanja, ove godine je okupio približno 15.000 poslovnih posjetilaca iz oko 90 zemalja, od toga 3.900 organizatora događaja iz ove oblasti.

Za razliku od uobičajenih sajmova turizma, „IMEX“ pruža mogućnost direktnih sastanaka sa organizatorima događaja i donosiocima odluka u međunarodnim kompanijama. Većina organizatora MICE događaja, prisutnih na ovom sajmu su sa tržišta Njemačke, Velike Britanije, Rusije, zatim Francuske, Italije, Švajcarske i drugih zemalja.