05-03-2021

Mikijelj direktor, Rađenović predsjednik UO Morskog dobra

Mladen Mikijelj je na funkciji direktora zamijenio Predraga Jelušića, koji je razriješen dužnosti.Vlada je razriješila dosadašnji Upravni odbor Javnog preduzeća “Morsko dobro” i imenovala novi. Za predsjednika upravnog odbora imenovan je diplomirani ekonomista u hotelijerstvu Blažo Rađenović

Mikijelj direktor, Rađenović predsjednik UO Morskog dobra | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Vlada Crne Gore prihvatila je predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića i imenovala diplomiranog ekonomistu Mladena Mikijelja za direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Mikijelj je u fotelji zamijenio Predraga Jelušića, koji je razriješen dužnosti.

Potvrdu za imenovanje Mikijelja dala je i Komisija za kadrovska i administrativna pitanja.

Mikijelj je, inače, prethodne dvije i po godine bio sekeratar za investicije Opštine Budva kao kadar Nove srpske demokratije, a prije toga je obavljao funkciju zamjenika direktora jedne banke u Budvi.

Javnosti je ime Mikijelja bilo posebno poznato kada ga je 17. juna, u vrijeme nasilne promjene vlasti, policija prilikom hapšenja bacila na plato ispred zgrade Opštine, a policijski službenik mu je čizmu stavio na vrat.


Foto: privatna arhiva

Vlada je razriješila dosadašnji Upravni odbor Javnog preduzeća “Morsko dobro” i imenovala novi. Za predsjednika upravnog odbora imenovan je diplomirani ekonomista u hotelijerstvu Blažo Rađenović, koji je prethodne četiri godine upravljao budvanskim opštinskim preduzećem “Mediteran reklame”, kao kadar Građanskog pokreta URA.

U novom Upravnom odboru su i Dejan Božović, Anđela Labović, Željko Bjelica i Milijana Milojević.

Rađenović se prethodnih godina, kao mještanin Svetog Stefana, oštro suprotstavljao gradnji stanova za tržište u Miločerskom parku koje izvodi kompanija biznismena Petrosa Statisa, kao i nemogućnosti Morskog dobra da oslobodi plaže od Pržna do Svetog Stefana da ih koriste građani.


Izvor: Vijesti