27-02-2019

Mikijelj: Privodimo kraju radove na atmosferskom kanalu

Radovi na atmosfrerskom kanalu u naselju Gospoština započeti su tokom prošle godine, a dugo očekivan završetah istih planiran je do sredine narednog mjeseca, kazao je v.d. sekretara Sekreterijata za za investicije Opštine Budva, Mladen Mikijelj.

Mikijelj: Privodimo kraju radove na atmosferskom kanalu | Radio Televizija Budva

Završetkom planiranih radova biće trajno riješen problem odvoda atmosfeskih voda iz naselja Gospoština, kao i njihove akumulacije u dijelu Mediteranske ulice.



Atmosferski kanal se radi od rive, starom autobuskom, ulicom Mila Milunovića do iznad starog groblja.

Prema riječima Mikijelja, budžetom za ovu godinu opredijeljeno je oko 16 miliona eura za planirane investicije, od čega 12 za kapitalne projekte.

“Ostatak novca namijenjen je za tekuću potrošnju i za ugovore koji su preuzeti iz prethodnog perioda, prije svega se misli na obaveze prema WTE-u”, kazao je Mikijelj, dodajući da su u toku značajne aktivnosti Sekreterijata, čija se realizacija očekuje do početka sezone.

Sekereterijata za investicije će naredne sedmice započeti radove na lokalitetu u naselju Dubovica lux, tačnije, u pojasu od Mega marketa do zgrade Prosvetara. Na ovom potezu radiće se potpuno komunalno opremanje ulice S 53, gdje su planirani potporni zidovi, rasvjeta, voda, kanalizacija I asfaltiranje.

Nakon uspješnog asfaltiranja više ulica u naselju Lazi, uskoro bi trebali da započnu radovi u Blizikućama, gdje će se raditi, osim, asfaltiranje odredjenih puteva, javna rasvjeta, kao i propratna komunalna infrastruktura.

“U naredom perodu bi morali da se fokusiramo I na samo jezgro grada, a neki naš prioritet do početka sezone je i uredjenje zaledje plaže Jaz”, kazao je Mikijelj, dodajući i da je u toku je tender za izvodjača radova za pasarelu u Rafailovićima, za šta je predvidjeno 175 000 eura, a čiji se završetak očekuje do početka turističke sezone.

Otpočeti su radovi i na izgradnji kružnog toka kod Naftagasa u Bečećima, a rok za završetak istih je 60 dana.

U narednom period planirana je rekonstrukcija gradskog bazena Pizana, a prema njegovim riječima, jedan od prioriteta Sekreterijata, kada su u pitanju kapitalni projekti, jeste izgradnja zadudžbine Luketića, za šta je programom investicija za ovu godinu Opština Budva opredjelila 15. 000 eura za izradu idejnog projekta.

Na mjestu nekadašnje porodične kuće najvećeg budvanskog dobrotvora i huministe Toma Luketića, na 50- tak metara od Starog grada, između lokala "Hemingvej” i Atlas banke, na placu od oko 900m2, planirana je izgradnja multifunkcionalne dvorane sa bibliotekom kao novi centar kulture u metropoli turizma, a izgradnja bi prema riječima Mikijelja mogla da bude realizovana u naredne dvije godine.