13-08-2021

Milić: Na EP možemo da napravimo dobar rezultat

Odbojkaši Crne Gore su skoro na polovini priprema za Evropsko prvenstvo. Nakon 12 dana u Pljevljima, izabranici Veljka Bašića su od ponedjeljka nastavili sa radom u Podgorici. Usljed zauzetosti dvorane u okviru kompleksa ,,Voco“, zbog Evropskog rukometnog prvenstva za kadetkinje, ,,crveni“ treninge u dvorani obavljaju u sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra (do 14. avgusta).


Foto: eurovolley.cev.eu

- Poslije nepune dvije nedjelje završili smo udarni i fizički najzahtjevniji dio priprema u Pljevljima. Možemo da budemo zadovoljni učinjenim, jer je sve proteklo po planu i programu, pošto smo se, ipak, okupili poslije dvomjesečne pauze. Trenutno radimo u Podgorici, gdje imamo savršene uslove za rad u kompleksu ,,Voco“ – kaže za Pobjedu Blažo Milić, srednji bloker naše odbojkaške reprezentacije.

Odbojkaši će u Podgorici trenirati do odlaska u Skoplje, gdje će od 19. do 21. avgusta učestvovati na 45. memorijalnom turniru ,,Branko Hadžiiljoski – Čajka“. Protivnici naše selekcije biće redom domaća reprezentacija Sjeverne Makedonije, zatim Slovačka i Izrael. Poslije turnira u Sjevernoj Makedoniji, ,,crveni“ će od 22. do 27. avgusta u Podgorici sparingovati sa poljskim Zavjerćeom, koji sa klupe vodi naš proslavljeni trener Igor Kolaković, a čiji je pomoćnik Srđan Popović.

- Turnir u Skoplju će biti jako kvalitetan, a zatim dočekujemo poljski klub Zavjerće sa kojim ćemo odraditi sparing treninge i utakmice. Sve utakmice će nam biti od velikog značaja jer kroz njih ćemo najbolje podići formu za ono što nam slijedi – dodaje Milić.

Milić je bio dio ekipe koja je prije dvije godine u Holandiji debitovala na Evropskom prvenstvu, kada je Crna Gora upisala dvije pobjede u pet mečeva u grupi i samo je set dijelio od plasmana u osminu finala.

Crna Gora će početkom septembra drugi put igrati na EP, u češkoj Ostravi, u grupi sa Bugarskom, Italijom, Slovenijom, Češkom i Bjelorusijom.

- Debitantski nastup na Evropskom prvenstvu u Holandiju završili smo sa dvije pobjede i ostao je žal jer je jedan set odlučio da ne prođemo u osminu finala. Sada već, kao iskusniji za jedno veliko takmičenje, bilo bi izvanredno da prođemo vjerovatno, i najtežu grupu na EP. Svjesni smo svega, kako protivnika, tako i sopstvenog kvaliteta i vjerujem da možemo da napravimo dobar rezultat – zaključio je Milić.

Ima interesovanja iz inostranstva, ali je i Budva opcija za narednu sezonu

Blažo Milić je trenutno jedan od malobrojnih igrača koji još uvijek nema potpisan ugovor za narednu klupsku sezonu. Nakon dvije sezone u Budvi, Milić razmišlja o o drugim opcijama, ali ne isključuje mogućnost da ostane i u redovima šampiona Crne Gore.

- Ima interesovanja iz inostranstva, ali sve to ide malo sporije u pregovorima. Razgovaram i sa Budvom, klubom koji odlično funkcioniše i gdje sam proveo posljednje dvije sezone – ističe 34-godišnji Nikšićanin.

Milić je prije dvije sezone stigao u Budvu iz Budućnosti, gdje je odigrao sezonu po povratku iz inostranstva. Igrao je u Makedoniji (Škendija), Slovačkoj (Bratislava), Švajcarskoj (Nafels), Libanu, Grčkoj (Orestijada), Francuskoj (Narbon) i Rumuniji (Krajova). Karijeru je počeo u rodnom Nikšiću, u Sutjesci, odakle je 2010. godine stigao u Studentski centar. Nakon dvije i po godine u podgoričkom klubu, u februaru 2012. „otisnuo“ se u inostranstvo. U ljeto 2012. je stigao u Budvansku rivijeru, gdje je ostao godinu, a onda opet otišao u inostranstvo.


Izvor: Pobjeda