01-10-2020

Miljanić: SNP netačno iznio nalaz o zloupotrebama u Komunalnom preduzeću

"Kada SNP Budva objavi da je došao do senzacionalnog otkrića, prvo na šta čovjek pomisli jeste da su otkrili da je zemlja okrugla. Neprovjereno, netačno, nekorektno iznjeli su nalaz njihovih Eliot Neseva, o tobožnjim zloupotrebama u Komunalnom preduzeću", poručila je članica OO DPS Budva Maja Miljanić.



Zbog svega izrečenog, Miljanić podvlači da ima dužnost prema građanima da taksativno navede, kako je kazala, nepobitne činjenice.

"Što se tiče umanjenja cijena sprovedeno je skupštinskom procedurom, čudi tolika neinformisanost jer je predsjednik vašeg odbora obavljao odborničku funkciju u tom periodu", poručila je ona SNP-u.

Što se tiče telefona, članica budvanskog odobra DPS-a ističe da nije istina da su koštali po 1100 eura.

"A dobili su ih oni radnici koju do sada nijesu imali priliku zbog vaših miljenika koji su na svakih pola godine do godinu dobijali nove telefone. Samo u posljednje dvije godine vašim miljenicima podijeljeni su telefoni u iznosu od 12.198 eur", rekla je ona i dodala:

"Vi ste direktno upravljali Komunalnim preduzećem kada je novo auto zamijenjeno još novijim u iznosu od 30.000 eur ( kupljeno još bespotrebnih vozila kao i kamiona). Vi ste upravljali preduzećem u prethodnom mandatu i od radnika komunalnog uzeli i dali u vidu sponzorstava preko 50.000 eur. Vi ste upravljali preduzećem bez mandata za čije je vrijeme zaposleno preko 50 radnika mahom bez oglasa (partijsko, rođačko, supružničko zapošljavanje) i doveli firmu u vrlo tešku finansijsku poziciju.
Upravo je pod vašim rukovodstvom Komunalno došlo u katastrofalnu situaciju, gotovo bezizlaznu", navela je Miljanić.

Rekla je da se u DPS-u ne plaše bilo kakve revizije.

"Jer je sve rađeno u skladu sa zakonom i za dobro građana Budve i radnika Komulnalnog preduzeća. Sigurno da ukoliko se pod lupu stave sva rješenja i nenamjenska potrošnja da će glava zaboljeti mnoge iz vaše partije", zaključuje se u saopštenju.