04-04-2023

Ministar Joković sjutra u Petrovcu povodom promovisanja javnih poziva za dodjelu bespovratne podrške za nabavku plovila

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković će sjutra u Petrovcu (Terasa Castelo) u 12 sati učestvovati na događaju povodom promovisanja javnih poziva za dodjelu bespovratne podrške za nabavku plovila, u okviru projekta MIDAS 2, koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede, uz podršku Svjetske banke, a u cilju modernizacije sektora ribarstva.


Foto: Arhiva

Događaju će, pored ministra Jokovića i saradnika iz Ministarstva poljoprivrede i MIDAS 2 projektnog tima, prisustvovati i predstavnici Kancelarije Svjetske banke u Podgorici, Instituta za biologiju mora iz Kotora, Investiciono-razvojnog fonda, kao i ribari – korisnici prvog javnog poziva za investicije u ribolovne plovne objekte, uključujući ribolovnu opremu i elektronske uređaje.

Ovim povodom će se predstaviti prva uspješno nabavljena plovila do sada, kroz poziv koji se realizuje u okviru projekta MIDAS 2.

Događaj će biti prilika i za promociju drugog javnog poziva za investicije u ribolovne plovne objekte, uključujući ribolovnu opremu i elektronske uređaje, koji je objavljen 20. marta 2023. godine i za koji se zahtjevi za podršku mogu dostavljati do 20. maja tekuće godine.