01-11-2019

Ministar Radulović podnio ostavku!

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio je ostavku nakon što je u javnost dospio snimak koji svjedoči koruptivnim radnjama dvojice građevinskih inspektora.

Ministar Radulović podnio ostavku! | Radio Televizija Budva

''Nismo uspjeli jednog od njih da gonimo u disciplinskom postupku. Iako smo se borili da takvu vrstu ponašanja iskorijenimo. Užasno sam bio pogođen sinoć'', kazao je Radulović.

Na pitanje FOS-a da li mu je sugerisano da podnese ostavku odgovorio je da nije.

On je kazao da je jutros potpisao njihiove suspenzije.

''Nisam podnio ostavku zbog inspektora već zato što se u mom resoru desio incident. Moramo biti ozbiljni ljudi. Nema govora da je neko podnio ostavku zbog inspektora'', poručio je Radulović.

''Očekujem da moj nasljednik posao radi bolje od mene i da nastavi sa reformama koje smo započeli'', kazao je on.

Generalna direktorica Direktorata za inspekcijski nadzor i licenciranje u MORT-u Rina Ivančević kazala je da nema namjeru da se bavi ''ovim poslom nakon isteka v.d. stanja svoje funkcije''.

U emisiji Načisto sinoć je prikazan video snimak o navodnoj korupciji, a glavni akteri su dva građevinska inspektora Zoran Bošković i Vladan Juretić. Službenici Ministarstva održivog razvoja i turizma Bošković i Juretić navodno su reketirali biznismena Boška Nenezića, kako bi mu omogućili da nastavi gradnju objekta u Budvi, uprkos istekloj dozvoli.

Izvor: FOS