07-04-2022

Ministarka Srzentić održala sastanak sa Odborom povjerenika i predsjednikom Opštine Budva Markom Carevićem

Stručni kapaciteti Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija biće na raspolaganju organima lokalne samouprave, u cilju obezbjeđivanja kvalitetnog i zakonitog rada tih organa u periodu do konstituisanja nove Skupštine opštine Budva.


Foto: MJUDDM

To je saopšteno na konsultativnom sastanku ministarke javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić i njenih saradnika sa članovima Odbora povjerenika i predsjednikom Opštine Budva Markom Carevićem.

Kako su kazali iz ovog Vladinog resora, na sastanku je bilo više riječi o procesu imenovanja i radu Odbora, a u cilju pune funkcionalnosti i nesmetanog ostvarivanja prava građanki i građana Budve.

Sastanak je, navode iz Ministarstva, bio prilika da se predstavnici organa lokalne samouprave, Odbor povjerenika i predsjednik Opštine upoznaju, da se predstave ključni izazovi u funkcionisanju Opštine i sagledaju mogućnosti njihovog rješavanja.

Ministarka Srzentić istakla je da je ponosna na proces izbora članova Odbora povjerenika, koji je tekao na transparentan i inkluzivan način, te da je više od 30 prijavljenih kandidata u kratkom periodu dokaz otvorenog i ravnopravnog pristupa Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

"Pred Odborom je velika odgovornost i nakon što sam, tokom procesa selekcije, više čula o vrijednostima članova, radnom iskustvu i ekspertizi, uvjerena sam da će odluke donositi zakonito i na dobrobit opštine Budva i svih njenih stanovnika", poruka je Srzentić.


Foto: MJUDDM

Ukazala je na potrebu saradnje dva organa lokalne samouprave i izrazila uvjerenje da će i predsjednik Opštine dati puni doprinos funkcionalnoj i kvalitetnoj saradnji do sprovođenja izbornog procesa i konstituisanja Skupštine opštine u skladu sa izbornom voljom građana.

Srzentić je zaključila da će stručni kapaciteti Ministarstva biti na raspolaganju organima lokalne samouprave, u cilju obezbjeđivanja kvalitetnog i zakonitog rada tih organa u periodu do konstituisanja nove Skupštine opštine.

Sastanku su ispred MJUDDM prisustvovali i generalna direktorica Direktorata za efikasnu implementaciju dobre javne uprave, mr Milijana Vukotić – Jelušić, načelnica Direkcije za implementaciju principa dobre javne uprave Nina Blažić i Zlatko Gligorović, savjetnik u Direkciji.