16-03-2020

Ministarstvo prosvjete: Narednih dana uputstvo za komunikaciju tokom obustave nastave

Narednih dana biće izrađeno i distribuirano svim školama uputstvo o načinima komunikacije i praćenju materijala za vrijeme obustave nastave u Crnoj Gori, zaključeno je na današnjem sastanku ministra prosvjete Damira Šehovića sa direktorima obrazovnih institucija, škola i drugih obrazovnih ustanova

Ministarstvo prosvjete: Narednih dana uputstvo za komunikaciju tokom obustave nastave | Radio Televizija Budva

Narednih dana biće izrađeno i distribuirano svim školama uputstvo o načinima komunikacije i praćenju materijala za vrijeme obustave nastave u Crnoj Gori, zaključeno je na današnjem sastanku ministra prosvjete Damira Šehovića sa direktorima obrazovnih institucija, škola i drugih obrazovnih ustanova.

"To upustvo služiće za olakšavanje i usmjeravanje komunikacije, razmjenu materijala, predavanja i dr. i potrebno ga je razlikovati od plana nadoknade nastave koji će se, kao ključni i formalni dokument, naknadno usvojiti. Istaknuto je i da će svi resursi svakoga u obrazovnom sistemu biti podređeni djeci”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Kako je navedeno, komunikacija tokom obustave nastave, između ostalog, trebalo bi da uključuje snimanje i emitovanje video-materijala. On bi bio emitovan na youtube kanalu, a Šehović će sjutra organizovati sastanak sa čelnicima televizija, takođe u cilju emitovanja dijela nastavnog sadržaja. Osim toga, plan komunikacije uključivaće razmjenu materijala putem uobičajenih kanala poput viber-grupa, ali i e-platforme i dr.

„Svima apsolutni prioritet treba da bude zaštita zdravlja djece jer, nastava se može nadoknaditi, a zdravlje teže. Međutim, naša je obaveza da svoj dio posla, a to je upravo nastava, pa makar i u ovom neformalnom obliku, dođe do djece“, zajednički je zaključak sa sastanka.

Učesnici su pozdravili dosadašnju otvorenost svih medija za saradnju po pitanju očuvanja zdravlja u zemlji, kao i otvorenost svih drugih društvenih činilaca, te pozvali sve subjekte koji misle da mogu da daju doprinos ovoj temi, da kontaktiraju Ministarstvo prosvjete.

Sastanku su prisustvovali direktori Zavoda za školstvo, Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, Centra za stručno obrazovanje, Ispitnog centra, te direktori gimnazije „Slobodan Škerović“ i srednje stručne škole „Vaso Aligrudić“.


Izvor: Aktuelno