27-04-2022

Ministarstvo prosvjete preporučilo svim školama i vrtićima da danas obustave nastavu

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta uputilo je cirkularni mejl svim vaspitno-obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori – vrtićima, osnovnim i srednjim školama sa preporukom da za danas obustave nastavu i pozovu roditelje da dođu po mlađu djecu.

Ministarstvo prosvjete preporučilo svim školama i vrtićima da danas obustave nastavu | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Škole u više crnogorskih opština dobile su jutros dojave o bombama, što je izazvalo veliku paniku i zabrinutost roditelja.

Kako je portalu Roditelji.me saopšteno iz Ministarstva prosvjete, iako je prvobitno odlučeno da, iz bezbjednosnih razloga, nastava bude obustavljena samo u onim školama koje su direktno dobile dojave, odlučili su da ovu preporuku upute svima, kako bi se izbjeglo dodatno širenje panike.

„Ovu preporuku smo dali nakon konsultacija sa nadležnima iz Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, jer u ovakvim situacijama, sve odluke donosimo na osnovu njihovih procjena. Pratimo situaciju i o svim daljim potezima i odlukama javnost će biti blagovremeno obaviještena“, ističu iz Ministarstva prosvjete.

Nakon preporuke iz resora prosvjete, pojedine predškolske ustanove obavijestile su zaposlene da prekinu rad u svim vaspitnim jedinicama.

„Zbog urgencije situacije, molimo vas da istog trena prenesete poruku roditeljima da u najkraćem roku preuzmu svoje mališane. Da li će se nastaviti sa realizacijom planiranih i redovnih aktivnosti tokom sjutrašnjeg dana, bićete pravovremeno obavješteni po prispjeću informacije. Molimo vas da u najkraćem roku reagujete“, navodi se u obavještenju koje je uprava jedne od JPU uputili zaposlenima.

Dojave o bombama jutros su dobile škole u Baru, Herceg Novom, Nikšiću, Podgorici, Bijelom Polju, Cetinju, Mojkovcu, Plavu, Gusinju, Petrovcu, Kolašinu.

Izvor: roditelji.me