18-08-2020

Mir je naša nacija: Mir je kada pišemo poruke mira, a DPS drhti

"Gospodo autokrate, da vam ne smeta slogan „Mir je naša nacija“ ne bi vi politički dezorijentisanim porukama svakodnevno zasmijavali javnost. Da vam ne smeta pomirenje, ne bi iza ponoći crtali po zgradama fašističke grafite", poručili su iz koalicije Mir je naša nacija.

Mir je naša nacija:  Mir je kada pišemo poruke mira, a DPS drhti | Radio Televizija Budva

Oni su istakli, da kada DPS-u ne bi smetao Aleksa Bečić, ne bi ga dvadeset četiri sata pratili i špijunirali.

"Da vam ne smeta karavan mira, ne bi ga na svakom ćošku zaustavljali i kažnjavali. Da vas ne boli rad naših mladih širom Crne Gore, ne bi ih poljevali vodom sa krovova i prijetili im. Ali gospodo odlazeće autokrate, žalimo, niti jedna metoda vam nije uspjela", kazali su.

Na konstrukcije kako naglašavaju, o neprijateljima, izdajnicima, invazijama, ratovima i prijetnjama crtaju se karikature, pišu aforizmi i pričaju vicevi.

"Dok vas uporedo sa tim, mim scena ismijava. Vaši grafiti mržnje su najprovidnija podvala koja služi za primjere gluposti i potpunog odsustva pameti. Vaše špijunske metode nas nisu zaplašile, naprotiv, nasmijali smo se i nastavili još jače, još brže i još posvećenije. Vaše kazne su odraz slabosti, političkog očaja i beznađa u kojem se nalazite. A to što su vam meta i mladi koji šire ideju pomirenja, pokazuje svu monstruoznost autokratskog sistema koja je prethodno izašla na vidjelo prilikom bacanja suzavca na djecu, prebijanja i batinanja građana Budve", kazali su u saopštenju.

Otuda kako naglašavaju vidno drhtanje pred porukama mira.

"Svaka riječ i svako slovo o miru sa bilborda, iz medija, iz spotova i sa društvenih mreža pojačava politički zemljotres koji razara vaše redove. Zašto? Jer saopštava istinu. Jer ogoljava do srži vašu podmuklost, prizemnost i decenijska podmetanja. Da vas ne boli, ne bi se vi ni bavili ovim lijepim, čistim, pravednim, istinitim i superiornim porukama. Zato je mir kada pišemo poruke mira, a DPS drhti. Mir je kada je DPS svjestan svog političkog kraja. Mir je kada ismijavamo svaki pokušaj narušavanja mira. Mir je kada znamo da je ostalo samo još 12 dana, kada cete sagnuti glavu pred pravosudnim institucijama", zaključuje se u saopštenju.