31-08-2021

Mirković: U školi u Petrovcu 17 prvaka

U narednoj školskoj godini, prvi razred u OŠ „Mirko Srzentić“ u Petrovcu će pohađati 17 učenika, saopštila je za portl RTV Budva v.d. direktorice, Marijana Mirković. Kako je kazala, njihova učiteljica će biti Jelena Drecun, profesor razredne nastave.


Foto: Printscreen/Googlemaps


Prema njenim riječima, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u državi, veoma je izazovno organizovati nastavu.

"Slijedićemo preporuke koje dobijamo iz Instituta za javno zdravlje i resornog ministarstva, a sve u cilju odvijanja nastave u školi što je duže moguće", rekla je Mirković i dodala da u petrovačkoj školi, za sada, nemaju u planu neke dalje izmjene načina realizovanja nastave, od onoga što je već preporučeno.

I u OŠ "Mirko Srzentić" tokom ljetnjeg raspusta bili su aktuelni infrastrukturni radovi.

"Pomijenjen je dio školskog inventara (đačke klupe i stolice) i obavljeni su unutrašnji radovi (krečenje, sitne popravke), kako bi se školske prostorije pripremile za početak nove školske godine", kazala je naša sagovornica.

Mirković je za vršiteljku dužnosti direktorice postavljena krajem jula, kada su imenovani novi rukovodioci svih osvnovnih i srednje škole na području Budve.

"Glavni cilj tokom mog angažmana u ovoj školi u narednom periodu svakako je očuvanje zdravlja svih učenika i zaposlenih u njoj, kao i redovno odvijanje nastave, obavljanje nadležnosti u skladu sa zakonom, održavanje kontinuiteta saradnje sa lokalnom zajednicom i timski rad nastavnog i vannastavnog kadra škole", naglasila je.

Prijem prvaka obaviće se u srijedu u 9 sati, u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama.

Škola u Petrovcu trenutno broji 207 učenika i 10 odjeljenja.


M.S.