29-03-2019

Mještani Lapčića tražili pomoć Carevića za poboljšanje uslova za bavljenje turizmom u selima iznad Budve

Stanovnici naselja Lapčići zatražili su od predsjednika Opštine Budva Marka Carevića da im pomogne, kako bi otvarili turistički info punkt, te poboljšali putnu infrastrukturu.

Mještani Lapčića tražili pomoć Carevića za  poboljšanje uslova za bavljenje turizmom u selima iznad Budve | Radio Televizija Budva

Na poziv mještana Lapčića, sela nadomak Budve, predsjednik Carević se sa saradnicima sastao sa njima i čuo njihove zahtjeve.

"Gospodin Carević je kao i svemu što je do sada radio u opštini Budva, koliko smo mi zapazili, i prema nama postupio korektno. Izašao je po našem zahtjevu, sa svojim saradnicima i pogledao sve što u Lapčićima postoji, a što je problematično i obećao nam da će nam izaći u susret", kazao nam je mještanin Aleksandar Saša Franeta.

Carević je kazao da su Lapčići možda i veći potencijal nego prva linija u Budvi, koja je dovedena na haotičan nivo zbog neplanske izgradnje.

"Sela su moj favorit, ja uvijek rado dođem da vidim situaciju, a ovdje je, kao što se to jasno vidi, jedna zapuštena infrastruktura", kazao je Carević.



Predstavnik ovog sela, Saša Franeta iznio je i zanimljive predloge i ideje vezane za turističku ponudu.

"Radi se o otvaranju turističke organizacije, mi bi smo svoj seoski dom koji imamo, a koji se nalazi uz put, na idealnom mjestu, ustupili turističkoj organizaciji, koja bi u tom slučaju pokrivala sva okolna sela. Brajiće, Markoviće, Pobore, Lapčiće, Stanišiće i Mažiće" istakao je Franeta.

Predsjednik Carević, rekao je da su mještani Lapčića dosta toga i sami uradili, ali i da će im Opština svakako izaći u susret.

"Ovi ljudi su u pravu za sve što traže i to je elemntarno i ja sam lično želio da se u to uvjerim. Mi ćemo shodno svojim mogućnostima da preduzmemo sve što možemo i da pokušamo da za ovu narednu turističku sezonu uredimo i uradimo najviše što budemo mogli" zaključio je Carević.

Mještani žele da prošire i preasfaltiraju puteve koji već postoje.

"Željeli bi smo da ovu sezonu dočekamo sa perfektno uređenom infrastrukturom i turističkom organizacijom, kako bi smo mogli da budemo ono što smo bili i do sada. Ovo selo na sajtovima za iznajmljivanje smještaja, ima najveće cjene na budvanskoj opštini što se tiče turizma", zaključuje Aleksandar Franeta.

I jedna i druga strana, očekuju poboljšanje uslova za bavljenje turizmom u selima iznad Budve.