22-12-2021

Mještani sumnjaju da se Miločerom širi kvarcna prašina

Mještani Svetog Stefana upozoravaju da se sa gradilišta kod prve kapije u Miločerskom parku širi veća količina prašine koju vjetar dalje raznosi duž ulice uslijed čega dolazi i do smanjen vidljivosti. Oni sumnjaju da se radi o kvarcnoj prašini, a problem su prijavili nadležnim inspekcijama.


Foto: Privatna arhiva

Mještani su na ovaj slučaj ukazali i na fejsbuk stranici "Inicijativa za vraćanje grada Sveti Stefan u (potpuno) vlasništvo države".

Naš izvor ističe da je problem primijetio juče, te da je, kako napominje, u razgovoru sa ljudima iz struke došao do saznanja da je u pitanju kvarcna prašina sa česticama rđe koja je jako opasna. Prema njegovim riječima, iz građevinske firme koja je nadležna za radove takođe su potvrdili da je riječ o kvarcnoj prašini, ali tvrde da ona nije opasna.


Foto: Privatna arhiva

"Problem smo prijavili Komunalnoj inspekciji koja je nakon izlaska na teren o svemu obavijestila Građevinsku inspekciju. Ne reagujemo zbog rada, neka ljudi rade, ali bi bilo dobro da se, ako je u pitanju kvacrna prašina, preduzmu određene mjere. Na primjer, da se stavi zaštitna kecelja ili da se uporedo uključi voda", ističe naš sagovornik.

Apelujemo na nadležne da preispitaju ovaj slučaj.


M.S.