17-04-2018

MJU i Uprava za kadrove organizuju konferenciju u Splendidu

Ministarstvo javne uprave u saradnji sa Upravom za kadrove, organizuje konferenciju „Izazovi u susret primjene novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima“ koja će se održati sjutra u hotelu „Splendid“, sa početkom u 9 i 30.

MJU i Uprava za kadrove organizuju konferenciju u Splendidu | Radio Televizija Budva

U uvodnom dijelu Konferencije govoriće Goran Jovetić, državni sekretar Ministarstva javne uprave, Aivo Orav, šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Svetlana Vuković, direktorica Uprava za kadrove i Lutz Kober, direktor Hanns Seidel Stifung za Srbiju i Crnu Goru.

Kako navode iz Ministarstva javne uprave, cilj organizovanja konferencije je predstavljanje novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima, kao i izazovi kod primjene u narednom periodu.
Unapređenje službeničkog sistema će biti u fokusu, ne samo na centralnom nivou, već i na lokalnom nivou kroz novi Zakon o lokalnoj samoupravi. Takođe, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa službeničkim sistemom Republike Srbije i sistemom upravljanja ljudskim resursima u Republici Koreji.

Na konferenciji, koja se održava 18. i 19. aprila učešće će uzeti i predstavnici SIGMA-e, koji će ukazati na rezultate sprovedene analize i istaći buduće izazove kod profesionalizacije visoko rukovodnog kadra u državnoj upravi Crne Gore.