09-11-2020

Mlada bokserska reprezentacija Crne Gore odrađuje završne pripreme za EP

Mlada bokserska reprezentacija Crne Gore ušla je u posljednju fazu priprema za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Budvi od 11. do 23. novembra. Kako je za naš portal kazao trener Nikola Ružić, glavni dio priprema je odrađen, a bokseri se nalaze u karantinu kako bi svu pažnju usmjerili ka dugo očekivanom šampionatu.


Crnogorski reprezentativci, Foto: BK Budva

On je istakao da je, prema finalnoj prijavi, učešće na Evropskom prvenstvu potvrdilo 27 reprezentacija, a tačan broj učesnika biće poznat prekosjutra, nakon zvaničnog žrijeba.

Kada je crnogorska selekcija u pitanju, takmičiće se devet bokserki i boksera - sedmoro iz BK Budva i dvoje iz BK Bijelo Polje. Reprezentacija će nastupiti u sljedećem sastavu: Bojana Gojković, Nela Radenović, Nina Radenović, Luka Gačević, Damjan Liješević, Đordje Smolović, Miloš Krasnići, Petar Liješević i Andrija Lambulić.

Tehnički organizator prvenstva je Bokserski klub "Budva".

"Sa obzirom na situaciju sa korona virusom, mi ćemo poštovati apsolutno sve mjere koje nam je opredijelio IZJ Crne Gore kao i evropska bokserska konfederacija EUBC. Neke od mjera su da svi učesnici moraju imati negativan PCR test, zatim da se u hotelu nalaze samo oni bez drugih gostiju", naglasio je Ružić.

U sali za takmičenje neće biti dozvoljeno prisustvo gledalaca.

"To je možda i najveći hendikep, ali ćemo zato svim ljubiteljima boksa omogućiti internet prenos preko koga ce moći da prate cijeli šampionat", istakao je naš sagovornik.

Trenera reprezentacije smo takođe pitali kakva su očekivanja uoči prvenstva.

"Kada dođete na veliko takmičenje morate biti svjesni da se tu nalaze najbolji od najboljih i prema tome ja lično nikada ne volim da javno prognoziram rezultat iako su moja unutrašnja očekivanja uvijek visoka. Sigurno je jedino da ćemo svi dati maksimum", zaključio je on.


Zlatna medalja, Foto: BK Budva

Tokom prošlog mjeseca u sklopu priprema za predstojeće takmičenje, sa Bojanom Gojković, dvostrukom juniorskom prvakinjom Evrope, sparingovala je naša najbolja kik-bokserka Anastazija Petrović. Selekcija Crne Gore imala je i kontrolne mečeva sa reprezentacijom Albanije.

O nastupajućem šampionatu moglo se čitati i u stranim medijima te su učešće najavile reprezentacije izuzetno motivisane Rusije, zatim Ukrajine i Bugarske, kao i Španije koja će u Budvu doći u jakom sastavu.


M.S.