12-07-2016

Mladić koji je posljednji bio sa Medinom nedostupan policiji?

Mladić koji je posljednji bio sa Medinom nedostupan policiji? | Radio Televizija Budva

Budvanska policija juče je u okviru istrage povodom nestanka Nemanje Medina (24) iz Petrovca pokušala da sasluša mladića za kojeg se sumnja da je posljednji vidio nestalog, međutim prema saznanjima Dnevnih novina u tome nijesu uspjeli jer je on za sada nedostupan istražnim organima. Na osnovu operativnih saznanja, policija sumnja da ovaj mladić ima veze sa nestankom Medina, zbog čega su pokušali da ga saslušaju.

Medin je u petak popodne automobilom marke Renault Megane, bijele boje, registarskih oznaka BD BB142, krenuo iz Petrovca preko Petrovačke gore ka Virpazaru, gdje je njegovo vozilo posljednji put primijećeno oko 17.30 sati. Njegova porodica je u subotu ujutro prijavila policiji njegov nestanak, i apelovala na sve koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave na broj telefona 068 417 510.

Policija je do sada prikupila obavještenja od svih lica koji su u petak imali bilo kakav kontak sa nestalim. Takođe provjeravaju se i svi telefonski kontakti koje je Medin imao toga dana, ali i ranije. Izvršena je i pretraga terena na potezu od Petrovca ka Virpazaru helikopterom, međutim bez rezultata. Policija na osnovu do sada prikuljenih podataka sumnja da Medin nije samovoljno napustio porodicu zbog čega je pretresano više lokacija koje pripadaju osobama koje se direktno ili indirekno dovode u vezu sa ovim događajem.

Kako su saopštili iz Uprave policije, prijava o nestanku Medina je unijeta u policijsku aplikaciju o nestalim licima, te su službenici policije u čitavoj Crnoj Gori obaviješteni o njegovom nestanku, uključujući i policijske službenike na graničnim prelazima.

"Za Nemanjom se traga na terenu i to ne samo na području Petrovca i Budve već i na području drugih gradova. U potragu je uključena i avio helikopterska jedinica Direktorata za vanredne situacije MUP-a. Službenici CB Budva su prikupili obavještenja od članova porodice, prijatelja i drugih lica koja bi mogla imati korisna saznanja o okolnostima njegovog nestanka" saopštili su iz UP.

Nestali mladić policiji nije poznat od ranije. Članovi Medinove porodice naveli su u prijavi o nestanku da ne sumnjaju da je neko povrijedio Nemanju jer ni s kim nije u sukobu.

Ukoliko bilo koje lice ima saznanja o nestalom Medinu, molimo da svoja saznanja policiji javi na besplatni policijski broj 122, broj Dežurne službe CB Budva 067 184 868, neposrednim kontaktom sa policijskim službenicima, dolaskom u najbliži centar ili odjeljenje bezbjednosti ili na bilo koji drugi način. Prijava može biti učinjena i anonimno. Svaka informacija može biti korisna i biće provjerena.