19-05-2014

Moleban u manastiru Praskvica

U sklopu mirovnog skupa "Bokelji za mir među braćom" koji je organizovala Matica Boke u cilju pomirenja u Ukrajini, juče je u manastiru Praskvica služen moleban kome je prisustvovalo više desetina Paštrovića, Bokelja, ali i državljana Rusije i Ukrajine. Moleban je služio nastojnik manastira, jeromonah Kliment, a na kraju službe prisutnim vjernicima obratio se jeromonah Dimitrije.

Moleban u manastiru Praskvica | Radio Televizija Budva

"Održali smo moleban ne samo za stradale u Ukrajini, već i žrtve poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Molili smo se Gospodu za zdravlje, sreću i napredak za žive, a održali smo i kratak pomen za stradale u ratu, kao i one koji stradaju u poplavama koje su jednake nesreći koju donosi rat. Neka Gospod opameti one koji vladaju narodima i neka ih obrati da rade više na miru i stvaraju mir, a ne ratove. Neka je svima koji su stradali laka crna zemlja, a porodicama moje iskreno saučešće", istakao je u svojoj besjedi otac Dimitrije.

Budvanska policija 15. maja, rješenjem koje je potpisao glavni policijski inspektor Mijomir Bulatović, zabranila je mirovni skup koji je u organizaciji Matice Boje juče trebao biti održan na platou ispred ulaza u Sveti Stefan. Dok je u manastiru Praskvica trajao moleban na ulazu u Sveti Stefan bile su juče prisutne jake policijske snage.