05-01-2021

MPC: Građani na Badnji dan da ostanu u svojim gradovima i domovima

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) i Uprava Cetinjskog manastira zamolili su sve vjernike koji ne žive na Cetinju da na Badnji dan i Božić ostanu u svojim gradovima i domovima.

MPC: Građani na Badnji dan da ostanu u svojim gradovima i domovima | Radio Televizija Budva

Oni su pozvali sve pravoslavne vjernike da međusobne razlike ostave po strani.

“I da poštujući sve propisane zdravstvene mjere i crkveni poredak – u sve naredne dane tradicionalno pristupamo ćivotu Svetog Petra Cetinjskog, radi Božijeg blagoslova i duhovnog mira, ljubavi i sreće”, navodi se u saopštenju.

Oni kazali da će sva praznična bogosluženja na Cetinju u božićne dane biti obavljena po utvrđenom rasporedu.

“Nalaganje badnjaka zbog poštovanja epidemioloških mjera, ove godine neće saborno okupiti vjernike iz drugih crnogorskih gradova i krajeva. Sve vjernike koji ne žive na Cetinju, iz navedenih razloga, umoljavamo i dajemo očinski blagoslov da na Badnji dan i Božić ostanu u svojim gradovima i domovima”, kaže se u saopštenju MCP i Uprave Cetinjskog manastira.

Oni su pozvali građane da ne nasijedaju na lažne informacije koje, kako su naveli, plasiraju neodgovorni političari, pojedine nevladine organizacije i određeni pojedinci sa ciljem da u božićne blage dane izazivaju nemire i mržnju u Crnoj Gori.

“Nema mjesta mržnji, neprijateljstvu i nepovjerenju. Svima nama je, vjerujemo, jednaka ljubav prema Bogu i prema otadžbini. To je blago koje su mudri domaćini uvjek umjeli da umnože i da na njemu grade temelj opštega napretka”, kaže se u saopštenju.


Mina