10-03-2020

MSC radi na adaptaciji četvrtog terena na Jazu

Na sređivanju fudbalskih terena na Jazu JP "Mediteranski sportski centar" radi već nekoliko mjeseci. Kako su nam saopštili, tri terena su u funkciji, a radi se na adaptaciji četvrtog.

MSC radi na adaptaciji četvrtog terena na Jazu | Radio Televizija Budva

Foto: fb/msc

"Pokazao se opravdanim trud koji smo uložili, jer je bila ogromna potražnja za prirodnim fudbalskim terenima. U zimskom pripremnom periodu imali smo ukupno 12 ekipa na pripremama, što je ukupno oko 400 sportista i sportskih radnika", istakla je za naš portal PR menadžerka JP "Mediteranski sportski centar" Andreja Matojević osvrnuviši se na to da se za pripreme na Jazu, pored mlađih seleckija ženske reprezentacije Crne Gore, opredijelilo osam klubova iz Crne Gore među kojima su bili "Budućnost" i OFK Petrovac, kao i srpski klubovi: "Metalac" iz Valjeva i beogradski "Železnik".

Matojević smatra da realizovani projekti imaju i turistički značaj.

"Učinjenim smo umnogom obogatili turističku ponudu opštine Budva, tako da očekujemo i od TOB-a da se uključi u ovaj projekat. U zimskom periodu kada nema turista u Budvi, pokazalo se da je i zimski sportski turizam jako interesantan u našem gradu".


Foto: fb/msc
Kako ističe PR menadžerka "Mediteranskog sportskog centra" , u narednom periodu očekuju i finansijsku podršku naše Opštine kako bi sportski objekti funkcionisali u punom sjaju. Matojević navodi da planiraju da srede i četvrti prirodni teren na Jazu, a takođe je i plan da se na istom mjestu izgradi balon sala. Ipak, za realizaciju pomenutih aktivnosti budžet kojim "Mediteranski sportski centar" raspolaže nije dovoljan.

"Samim tim, neophodna je podrška Opštine", pojasnila je ona.

Postoje i intencije da se "Mediteranski sportski centar" angažuje oko sređivanja stadiona na Lugovima, kao i balon sale i teretane u Petrovcu. Ono što je trenutni prioritet jeste da se u narednih nekoliko dana na Jazu saniraju ograde koje su srušene krajem januara usljed nevremena. Jedna ograda je vraćena u pređašnje stanje, a za popravku preostale dvije zadužen je Sekretarijat za komunalno-stambene poslove.

M.S.