06-07-2023

MZ Sveti Stefan: Mnoge primjedbe na račun nekvalitetnog poslovanja “Čistoće“ na području naše mjesne zajednice

Iz Mjesne zajednice “Sveti Stefan“ obavještavaju da su primorani da se obrate javnosti i čelnim ljudima Komunalnog preduzeća Budva zbog toga što su, kako kažu, mještani i turisti koji posjećuju najveći biser crnogorskog turizma nezadovoljni komunalnim problemima koji se u tom dijelu budvanske opštine ne rješavaju na efikasan način.


Foto: Mjesna zajednica “Sveti Stefan“

Oni ističu da su nezadovoljni radom Komunalnog preduzeća, to jest određenih šefova sektora koji pokrivaju taj dio grada.

"Kao najprepoznatljivije turističko mjesto u Crnoj Gori, nekad mondensko ljetovalište, slika ovog mjesta oslikava cjelokupnu našu opštinu, a i cijelu državu Crnu Goru. Mnoge su primjedbe od strane mještana i turista na račun nekvalitetnog poslovanja Čistoće u našoj mjesnoj zajednici. Dok obaveze za odvoz smeća rastu, naša sela postaju sve prljavija", ukazuju u MZ Sveti Stefan.

Kako su naglasili, Komunalno preduzeće ne funkcioniše u njihovoj mjesnoj zajednici.

"Već je to prepušteno pojedinincima bez ikakvog ovlašćenja, koji prave komunalnu katastrofu i nered, nepoštujući odluke opštinske samouprave. U slučaju nastavljanja ovakve varvarske prakse, pozvaćemo mještane kao i sve privrednike koji su pogođeni ovakvim javašlukom, da ne izmiruju obaveze dok god lokalno Komunalno preduzeće ne počne da ispunjava obaveze prema svojim sugrađanima koji ih za to plaćaju", naveli su u saopštenju.