14-09-2023

Na Autobuskoj stanici zadovoljni prometom, Mrvaljević: Žalbe su jedino usmjerene na kašnjenje autobusa

Značajan promet putnika bilježi se i ovih dana na glavnoj Autobuskoj stanici u Budvi, turustuna su najprimamljiviji aranžmani za jednodnevne izlete, a uobičajeni izazov i tokom ove sezone bile su gužve u saobraćaju, koje su remetile red vožnje, dok se karta više najčešće tražila za putovanja ka Dubrovniku, Skadru i Tirani.


Foto: Arhiva, Portal RTV Budva

"Veliki je broj Rusa, Ukrajinaca i ostalih stranaca koji idu na jednodnevne izlete, uklapaju se u tu veliku gužvu"kazao je za Polis direktor Autobuske stanice "Mercur" Veljko Mrvaljević.

Pritužbe i žalbe bile su jedino usmjerene na kašnjenje autobusa i izmijenjen red vožnje prouzrokovan velikim zastojima u saobraćaju.

"Red vožnje mi moramo ispratiti, prodajemo karte po pola, obavještavamo ostale stanice i pripremamo ljude na gužve, mada su svjesni i oni jer vide da je totalni kolaps u saobraćaju, da se ne može doći od Starog grada do autobuske stanice, a kamoli iz Tivta, Kotora, Bara do Budve. Ipak, ljudi strpljivo čekaju, malo negoduju ali šta je tu je", kazao je Mrvaljević.

Tokom sezone zbog povećanog broja putnika nijesu se koristili manji autobusi, a mjesto više tražilo se i tokom zime, što čini ovu godinu drugačijom od prethodnih.

"Kao što rekoh, ogroman broj tih Ukrajinaca, Rusa i ostalih stranaca koji idu u Kotor, Cetinje, Podgoricu, svakodnevno planiraju neke jednodnevne izlete da obiđu gradove i prosto je velika gužva koja se ne može uporediti sa prethodnim godinama, posebno tokom zime", kazao je Mrvaljević.

Povećan je broj putnika i polazaka.

"Prate taj broj putnika i onda šalju više i autobusa, po dva ili više polazaka. Takva je situacija sa Dubrovnikom, Tiranom i Skadrom, traži se mjesto više, a standardno je i sa Beogradom, Novim Sadom, Suboticom gdje na jednom poslasku ide četiri ili pet autobusa", kazao je on.

Mrvaljević očekuje da će i u narednom periodu imati dosta posla, a situacija je takva da je u odnosu na prošlu godinu povećan broj putnika i polazaka.

D.P.