09-08-2023

Na Ginekologiji i Kardiohirurgiji ugrađeni bojleri nakon pola vijeka

Na Kardiohirurgiji i Ginekologiji Kliničkog centra Crne Gore ugrađeni su bojleri, koje odjeljenja nijesu imala od 1974. godine, potvrđeno je Portalu RTCG. Iz najveće zdravstvene ustanove u državi napominju da je snadbijevanje toplom vodom od useljenja centralizovano, te da od početka nije moglo zadovoljiti 24-četvoročasovne potrebe.


Zgrada KCCG (Foto: RTCG)

"Imajući u vidu da su od tada do danas, zbog potreba naših osiguranika kao i razvoja medicine, prostorni kapaciteti KCCG godinama proširivani, suočili smo se sa dodatnim problemom u snadbijevanju toplom vodom. Moramo naglasiti da skoro da nema klinike koja nije proširila svoje prostorne kapacitete u odnosu na period kada je zgrada useljena, zbog čega su te destinacije i imale najviše problema sa snadbijevanjem toplom vodom", saopštili su iz KCCG za Portal Javnog servisa.

Ističu da je menadžment blagovremeno prepoznao ovo pitanje i tražio najbolje i najadekvatnije rješenje.

"Kao što smo prije par dana i najavili, instalirani su nabavljeni bojleri i na ovaj način smo riješili višedecenijski problem. Građane uvjeravamo da sa punom pažnjom analiziramo njihove sugestije kao i sve izazove sa kojima se susrećemo u svakodnevnom radu i sistematski ih rješavamo u granicama mogućeg", poručuju iz KCCG.

Ranije je saopšteno da od izgradnje KCCG, 1974. godine, uslijed nedostatka pritiska, toplu vodu od 7 do 15 sati ima Klinika za ginekologiju i akušerstvo i Klinika za kardiohirurgiju, a od 15 do 21 sat Klinika za internu medicinu.

"Uprkos svemu, sve klinike decenijama funkcionišu besprijekorno zbog čega su zaposleni zavrijedili poštovanje", ističu iz te zdravstvene ustavnove.



(Portal RTCG)