28-10-2020

Na koje sve načine možete nositi ešarpu ove jeseni?

Ešarpa zavezana oko vrata ostavlja lijep utisak i to je trik kojim se dame služe decenijama unazad. Naravno, prednost ovog detalja prepoznali su i stilisti, kao i uticajne ličnosti kojima se divimo.



Jedan od razloga zašto je to tako, jeste što oni i te kako znaju da biti efektno odjeven ne znači striktno se pridržavati pravila, već klasičnim komadima udahnuti svježinu pravim odabirom modnog dodatka, piše Elle España.

Ešarpa, koju smo spomenuli na početku, nekada je bila prepoznatljiva po konjičkim motivima, da bi vremenom mijenjala dominantni dezen i forme. Tako danas nosimo one od kašmira i živopisnih boja, koje svaku kombinaciju podignu na viši nivo, čak i one svedene ili zagasite.

Već tri sezone unazad primjetan je trend vezivanja ešarpi, i to na različite načine. Mogli smo da ih primijetimo kao detalj u kosi, zatim na tašni, ili u ulozi kaiša, što nam govori da je potrebno svega malo kreativnosti. Ove jeseni, međutim, na fotografijama zabilježenim u svjetskim metropolama, zapažamo i nove načine stilizovanja. Ukoliko ste ljubitelj ovog asesoara, predlažemo vam da se udobno smjestite i prelistate galeriju koju smo pripremili za danas, gdje vas očekuje pregršt inspiracije za hladne dane pred nama. Krenimo...


Preko kaputa, umjesto šala


Kao pončo


Oko pojasa


Efektan detalj na tašni


Nonšalantno prebačena preko ramena


Oko pojasa

Foto: Elle España
Izvor: Elle España/City Magazine