24-05-2021

Na Kolegijumu najviše o turističkoj sezoni, naredne sedmice novo zasijedanje

Sjednici Kolegijuma predsjednika Opštine Budva koja je održana danas odazvali su se svi akteri, a dominantna tema sastanka bila je realizacija turističke sezone.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

Šef kabineta predsjednika Opštine, Nikola Jovanović za naš portal kazao je da ovo nije prva sjednica koja je održana od strane predsjednika Carevića, već da su zasijedanja Kolegijuma do sada bila upriličena nekoliko puta. On je istakao da je odziv bio stoprocentan.

"Današnjoj sjednici prisustvovali su svi, bez ijednog izuzetka, osim u slučaju da sekretar nije bio u mogućnosti da dođe pa je delegiran njegov pomoćnik, odnosno zamjenik. Radili smo veoma operativno, sastanak je trajao oko dva i po sata. Dominantna tema bila je realizacija turističke sezone i zahtijevali smo izjašnjenja od svih organa i službi da prezentuju rezultate rada i određene problematike koje imaju u tom dijelu. Takođe, izvršili smo međuresorno usklađivanje sve te problematike tako da mogu reći da smo izuzetno zadovoljni i dinamikom i rezultatom koji smo postigli današnjom sjednicom", istakao je Jovanović koji je podvukao konstruktivan pristup.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

"Kolegijum je radna obaveza i ona je ispunjena u potpunosti. U narednom periodu održavećemo i sastanak sa svim direktorima javnih preduzeća jer smatramo da je to najbolji okvir da u ovoj podjeli funkcionišemo i da to nije preglomazan sastanak.
Kolegijum se oslanjao i na prethodni sastanak koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone", naveo je on.

Utiske nakon sjednice sumirao je i Ninoslav Kaluđerović, načelnik Službe za naplatu komunalija.

"Sastanak je protekao konstruktivno, očekujemo naredni u ponedjeljak", rekao je kratko Kaluđerović.

Učinkom sastanka zadovoljna je i sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Milijana Vukotić Jelušić. Ona je, u izjavi za portal RTV Budva, kao i prethodni sagovornici ocijenila sastanak kao konstruktivan, ali takođe iskazala žal što sjednice Kolegijuma nisu bile održavane u prethodnom periodu.

"Ako budemo napravili analogiju, posljednji Kolegijum je prethodio onom lokalnom državnom udaru, pa se nadam da se nešto tako slično neće desiti. Predsjednik je najavio da će ovo postati redovna praksa i da će se Kolegijum održavati svakog ponedjeljka ili već nekog drugog dana u nedjelji. Ja se iskreno tome i radujem", rekla je sekretarka.


Foto: Printscreen/RTV Budva

Vukotić Jelušić smatra značajnim to što svi sekretari i načelnici, kako je istakla, konačno imali priliku da jedni drugima kažu novine iz svojih nadležnosti iz organa kojima upravljaju.

"Vrlo je značajno da to bude redovno, kako bi mogli da se čujemo, da zajednički dogovaramo aktivnosti i kako bi brže i efikasnije dijelili informacije među sobom", zaključila je ona.

Prema Statutu Opštine Budva, članom 98. propisano je da predsjednik Opštine usmjerava i usklađuje rad organa lokalne uprave radi efikasnijeg ostvarivanja njihovih funkcija i kvalitetnijeg pružanja javnih usluga. Takođe, u ovom članu naznačeno je da predsjednik vrši upravni nadzor nad radom organa lokalne uprave i javnih službi.

Poziv za današnji Kolegijum je dostavljen glavnoj administratorki, v.d. menadžeru Opštine, v.d. glavnom gradskom arhitekti, sekretarima Sekretarijata za zaštitu imovine, lokalnu samoupravu, investicije, privredu, finansije, komunalno-stambene poslove, društvene djelatnosti, urbanizam i održivi razvoj, načelnicima Službi komunalne inspekcije i policije, obračun i naplatu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, javne nabavke i zaštite i spašavanja i v.d. direkotrici Uprave lokalnih javnih prihoda.


M.S