25-05-2023

Na Tržnici kilogram trešanja deset eura, paradajz i krastavac najprodavaniji

Budvanska Tržnica koja raspolaže sa 36 poslovnih objekata, nudi raznovrsnu ponudu. A prema riječima prodavaca, najviše se kupuje paradajz za koji po kilogramu potrošači moraju izdvojiti 2 ipo eura, zatim krastavac- 2 eura, jagode 4 eura po kilogramu i trešnje 10 eura.

Na Tržnici kilogram trešanja deset eura, paradajz i krastavac najprodavaniji | Radio Televizija Budva

Foto: Portal, RTV Budva

Bogata ponuda sezonskog voća i povrća na budvanskoj Tržnici privlači brojne potrošače, a kako objašnjava Jelena Korać, vlasnica tezge pola proizvoda je domaće, a pola uvozno.

"Što se tiče domaćih proizvoda, od voća možda 30 posto je domaće, a od povrća, nekih 40 posto, jer je već tu počeo krastavac, krompir, parajdz, salate", istakla je ona.

Kupci, na tržnici su pretežno stranci.

"Ima gužve, imali smo dosta ljudi iz Ukrajine tu, tako da su većina stranci, Ukrajina, Turska, Engleska, pa čak i Kina", kazala je ona.

Kada je riječ o cijenama Korać smatra da su pristupačne.

"Krastavac je dva 2,50, parajdz 2 eura, krompir 1, 5 mladi. Jedino voće je malo jača cijena, zato što je u pitanju uvoz, breskva, nektarina, kajsija ali i tu se polako iz dana u dan cijene regulišu i smanjuju", istakla je.

Najviše prolazi sezonsko voće i povrće.

"Paradjaz, krastavac, jagode i trešnje su najaktuelniji", kazala je ona.

Korać ističe da se Budvani na cijenu jagoda ne žale, ali da je cijena trešnje koja iznosi 10 eura za kilogram već upitna.

"Tu se bune, što slažem se jeste jaka cijena, deset eura za kilogram", napomenula je.

Korać ističe da slijedi naporan rad tokom sezone jer svake godine imaju gužve na tržnici i dobru prodaju, osim toga svi proizvodi su biljnog i životinjskog porijekla te spadaju u lako kvarljivu robu koja ne može dugo biti izložena na visokim ljetnjim temepraturama te je potrebno posvetiti više pažnje kako bi ostali svježi.

D.P.