16-04-2021

Nagomilani tehnički problemi na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda rješavaće se u hodu

Opštinsko preduzeće "Otpadne Vode" d.o.o. prema riječima novoizabranog direktora Milivoja Radulovića, spremno dočekuje predstojeću turističku sezonu.

Nagomilani tehnički problemi na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda rješavaće se u hodu | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Nakon godine od osnivanja opštinskog preduzeća "Otpadne vode" D.O.O. problemi u njegovom radu i dalje postoje, ali se kako navodi novoimenovani direktor Milivoje Radulović radi na njihovom otklanjanju.

"Problemi su prije svega u neadekvatnoj tehnologiji, u samom prcesu u kojem se eliminišu neprijatni mirisi.To je taj sistem aeracije i upravo krajem prošle godine je okončan tenderski postupak, i prije mjesec smo dobili završeni elaborat koji je definisao kako će da se riješi taj problem neprijatnih mirisa. Nadamo se da ćemo do kraja ove godine okončati postupak izrade glavnog projekta i tačno definisati rješenje toga problema" kazao je za Polis Radulović.

U ovom preduzeću nastojaće da u narednom priodu nabave ključne rezervne djelove za funkcionisanje postrojenja kako bi otklanjanje potencijalnih kvarova u sezoni bilo blagovremeno.

"Postrojenje je tako napravljeno da su ti djelovi nestandardni i specifični, ne mogu se kupiti na tržištu nego se moraju nabavljati kod određenog proizvođača. Mi smo opštinsko preduzeće i dužni smo da poštujemo zakon o javnim nabavkama tako da smo sve procedure dužni da ispoštujemo. Sve to traje i po dva mjeseca, a sama izrada nekog rezervnog dijela traje i do 14 sedmica, zatim slijedi transport i to je sve veoma dugačak period.", ističe Radulović.

On je istakao da će postrojenje uprkos svim postojećim problemima biti spremno za predstojeću turističku sezonu.

"Dajemo sve od sebe da nabavimo neophodne rezervne djelove kako bi bili spremni da reagujemo ukoliko dođe do kvarova u sezoni jer je tada postrojenje zaista preopterećeno. Ono jeste projektovano za područje sa sto hiljada stanovnika, ali u sezoni posebno tokom jula i avgusta taj broj je znatno veći. Mi činimo sve da bilo kakave kvarove koji bi se desili tokom ljeta, tu vjerovatnoću svedemo na minimum", kazao je Radulović.

On je istakao da u preduzeću nemaju dovljan broj zaposlenih, ali da imaju kvalitetan kadar kojem je potrebna pomoć kako bi bili rasterećeni, jer su u pripravnosti 24 časa.

Problem koji je u prethodnom periodu riješen je i neutralisanje neugodnih mirisa u okolini postrojenja, što je postignuto odvozom mulja. Komunalno preduzeće kao partnerska firma angažovalo je firmu Montelea, prvorangiranu na tenderu za odvoz mulja u Albaniju gdje se isti filtrira.

Radulović je načelu firme tek mjesec i ističe kako su mu velika pomoć zaposleni koji su postrojenje održavali dok je njime upravljla njemačka firma WTE, a ti isti zaposleni danas predstavljaju i najveće blago preduzeća.

J.M.