25-09-2014

Nagrada kampanji „Budi odgovoran“

Kampanja „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0%“, koju su razvili Vlada Crne Gore i Elektrotehnički fakultet u Podgorici, uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori i NVO sektora, osvojila je drugu nagradu međunarodne inicijative Partnerstva otvorenih vlada u konkurenciji najboljih projekata iz 33 zemlje svijeta koji afirmišu uključivanje građana u javne politike.

Nagrada kampanji „Budi odgovoran“ | Radio Televizija Budva

Priznanje je, kako je saopšteno iz Vlade, dodijeljeno crnogorskoj kampanji zbog, kako je navedeno, doprinosa u afirmaciji saradnje civilnog i javnog sektora i aktivnog uključivanja građana u javne politike.

Prva nagrada Partnerstva otvorenih vlada uručena je projektu iz Danske, dok je trećaplasirani bio projekat sa Filipina. Među 10 najboljih našli su se još i projekti iz Italije, Holandije, Meksika, Velike Britanije, Perua, SAD i Francuske.

Na ceremoniji dodjele nagrada, koja je održana u srijedu popodne na nivou šefova država i vlada, na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, najviši državni zvaničnici zemalja čiji su projekti osvojili prva tri mjesta govorili su o nagrađenim inicijativama i uručili nagrade pobjedničkim timovima.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je tom prilikom uručio nagradu koordinatoru kampanje iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Vuku Vujnoviću i profesoru Slobodanu Đukanoviću, koordinatoru Kreativnog programerskog tima Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici.

„Kampanja Budi odgovoran nas uči veoma važnoj činjenici, a to je da sadržajna i plodna saradnja sa građanima može obezbijediti javnim institucijama resurse, vještine i povjerenje potrebno za uspješnije sprovođenje javnih politika,” naveo je predsjednik Vujanović prilikom dodjele nagrade crnogorskom timu.