12-05-2016

Najbolji u slikanju, a gitara velika ljubav

Učenik trećeg razreda Druge osnovne škole Petar Perović osvojio je prvo mjesto na likovnom konkursu koji je raspisala Srednja likovna škola Petar Lubarda sa Cetinja uz podršku Ministarstva prosvjete i Ministarstva kulture.

Najbolji u slikanju, a gitara velika ljubav | Radio Televizija Budva

Kako je kazala Petrova učiteljica i mentorka Maja Vujačić, tema konkursa je bila Svemir.

- Riječ je o konkursu koji je obuhvatio sve osnovne škole iz Crne Gore, a iz naše škole poslali smo radove učenika od trećeg do devetog razreda. Na ovogodišnjem konkursu je učestvovalo preko 4,2 hiljade radova zbog čega je i Petrov uspjeh veći, istakla je ponosno učiteljica​​ napominjući da Petrov talenat nije ograničen samo na slikarstvo.

- On je izuzetno darovito dijete ne samo za likovnu kulturu već, uopšte za umjetnost, i što se tiče muzike, veoma je dobar glumac, jako dobro pjeva, a uz to je odličan učenik sa svim peticama.



Iako dobro crta, voli da glumi, čak i igra fudbal, Petrov san je da bude muzičar.

- Po čitav dan crtam ili pjevam, volim i da glumim, a sa drugovima igram i fudbal, ali najviše volim da sviram na gitari, iskren je talentovani devetogodišnjak čiji je omiljeni pjevač Džastin Biber čiji koncert u Zagrebu u oktobru će posjetiti "ukoliko bude imao sve petice na kraju školske godine", tako mu je obećao tata.