18-01-2019

Najpopularnija slika na Instagramu

Prije nekoliko dana najobičnije jaje postalo je šapmion na društvenoj mreži Instagram. Fotografija jajeta za samo desetak dana pokupila je više od 25 miliona lajkova na ovoj društvenoj mreži.

Kreator ovog naloga najpopularnijeg jajeta na svijetu, koji je inače iz Londona, pokušao je da objasni i otkrije tajnu neviđenog uspjeha.

Profil “World record egg” napravljen je 4. januara kada je i objavljena jedna jedina fotografija najobičnijeg jajeta uz poruku:

“Hajde da zajedno postavimo svetski rekord i dobijemo najomiljeniju poruku na Instagramu.”Za samo nekoliko dana ovo jaje je dobilo više od 18 miliona lajkova, koliko je imala fotografija Kajli Džener na kojoj se vidi kako je tek rođena ćerka drži za prst.

Međutim, uprkos popularnosti ove stranice, malo se zna o onome ko je ovaj profil i napravio. Iako ime još nije otkriveno, jesu neki detalji.

“Ja sam pojedinac koji živi u Londonu”, izjavio je on za Independent i dodao da mu nije jasno kako je za tako vrijeme objava fotografije jajeta stekla toliko “sviđanja”.

“Ne znam kako je fotografija za tako kratko vrijeme postala viralna. To i dalje pokušavam da otkrijem”, dodala je osoba koja je napravila ovaj profil.

Ideju je zajedno sa još jednim “pomagačem” ova osoba dobila 4. januara kada su zajedno čitali o 20 objava na Instagramu koji su imali najviše lajkova u 2018. godini.

“Prvih nekoliko dana nismo dobili toliko lajkova, samo 8.000. A onda je munjevito brojka počela da se povećava tokom vikenda. Bilo je interesantno napraviti eksperiment sa nečim tako jednostavnim. Može se reći da je to komentar na kulturu slavnih i kako je ona krhka i lako je razbiti”, poručio je on.

Za sada nije poznato da li će autori ovog profila pokušati da unovče slavu, a na pitanje šta je sljedeće za jaje, odgovaraju:

“Imamo nekoliko ideja, ostanite uz nas”.

Ovo najslavnije jaje na svijetu ima nevjerovatnih 47 miliona lajkova.

CDM/B92