03-04-2019

Narodna biblioteka Budve na Sajmu knjiga u Podgorici

Na ovogodišnjem, 14. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja od 4. do 11. aprila, Narodna biblioteka Budve predstaviće se promocijama i izložbom, kao i svojim izdanjima na štandu.

Narodna biblioteka Budve na Sajmu knjiga u Podgorici | Radio Televizija Budva

Na otvaranju Sajma u četvrtak, 4.aprila u 20h publika će biti u prilici da prisustvuje otvaranju izložbe „Mediteranski lûk Krsta Ivanovića“, u podnaslovu: Pisac i hroničar Budve i mletačkog teatra, autorke Božene Jelušić.

Izložba u sali “Krsto Ivanović” moći će se pogledati za vrijeme
trajanja Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i
obrazovanja.

U nedjelju, 7. aprila u 11 časova knjigu "Kulturna baština" dr Miroslava Luketća će pored autora predstaviti dr Predrag Zenović i Gordana Ljubanović. Istog dana u 19 časova predstavićemo “Saglasja – političko-filozofske oglede” dr Predraga Zenovića, a o knjizi će pored autora govoriti doc. dr Vladimir Pavićević.

Roman "Histerije Beograda” autora Đorđa Gregovića biće predstavljen na podgoričkom sajmu u srijedu, 10. aprila u 18 časova.

O Gregovićevom romanu govoriće spisateljica Katarina Sarić, a moderatorka će biti Stanka Stanojević. Roman je objavljen u suizdavaštvu Narodne biblioteke Budve i Biblioteke Milutin Bojić u Beogradu.

Posljednjeg dana Sajma, u četvrtak, 11. aprila u 17 časova
predstavićemo još jednu publikaciju Narodne biblioteke Budve,
zbirku poezije “Svejadno mi je i ostale dijagnoze socijale”
autorke Katarine Sarić.

Sa autorkom će razgovarati Stanka Stanojević a u muzičkom dijelu promocije nastupiće reper Nemanja Đorđević.

Sve promocije Narodne biblioteke Budve odvijaće se u sali Krsto Ivanović gdje će biti postavljena već pomenuta izložba „Mediteranski lûk Krsta Ivanovića“.

Iz Narodne biblioteke Budve pozivaju da posjetite njihov štand na podgoričkom Sajmu knjiga i svojim prisustvom uveličajte promocije njihovih izdanja.