17-08-2020

Naša je želja da se više nikada ne desi da zaposlenima u Opštini Budva lične zarade kasne

"Iako je Nikola Divanović danas slavodobitno požurio da na privatnom, partijskom videu obznani javnosti kako će danas "nešto oko 770 zaposlenih primiti junsku i julsku zaradu, a dio njih i majsku platu" do kasnih večernjih časova to se nije desilo, navodi se u reagovanju izborne liste "Dragan Krapović – Budva je naša nacija – Demokrate – Demokratska Crna Gora"." Kako su naveli, njihova je želja i iskrena namjera da se više nikada ne desi da zaposlenima u Opštini i njenim preduzećima i ustanovama lične zarade kasne i jedan jedini dan.



U tom cilju je, poručuju, i Dragan Krapović u nekoliko javnih reagovanja ponudio upravo Dušku Markoviću na koji se to jedini način može formalno-pravno ispravno regulisati.

"Dakle, isključivo potezom Vlade i zahtjevom ka Privrednom sudu da se od privremene zabrane raspolaganja budžetom izuzmu zarade. I to je bio jedan iskren predlog i sugestija, bez ikakvog politikanstva u sebi, jer je upravo Dragan Krapović sa saradnicima od 2017. do 2019. godine uspostavio zdrav sistem upravljanja javnim finansijama Opštine i zaposlenima posle nekoliko godina neizvjesnosti makar pružio tu vrstu sigurnosti - da ono što su zaradili svojim radom i zalaganjem bude vrednovano redovnim isplatama ličnih dohodaka", istakli su.

Međutim, oni smatraju da je na drugoj strani politikanstvo.

"Prije svega je "prvo uvo Crne Gore" najavilo isplatu zarada sa tekuće budžetske rezerve države i pojavio se kao spasilac, da bi, nakon što su shvatili kakve pravne i računovodstvene egzibicije to iziskuje, zastali i našli se u slijepoj ulici. Sa druge strane, tu je Nikola Divanović, koji je za svoju ulogu predsjednika Opštine očigledno odabrao za saradnike diletante ravne sebi, ali prije svega poslušnike Duška Markovića, koji "na prvu loptu" istrčavaju sa ovako neodgovornim porukama i zbunjuju i neistinama obasipaju javnost. Jasno je da poltronstvu Nikole Divanovića mogu "zadiviti" i pojedini sa mnogo dužim stažom i iskustvom u DPS-u, ali građanima i radnicima Opštine, njenih ustanova i preduzeća to ništa ne znači", piše u reagovanju.

Divanović se, ističu iz izborne liste "Dragan Krapović – Budva je naša nacija – Demokrate – Demokratska Crna Gora", čak, kako podvlače, drznuo da prozove odbornike za nerad.

"A mi smo sa jedne strane imali jednu grupu odbornika koja je subotama usvajala i rekordan broj nezakonitih odluka o razriješenjima u bordovima direktora i savjetima, a sa druge strane onu grupu odbornika koja je uredno svakog jutra dolazila na posao, ali je bila maltretirana i na ulazu u Opštinu zaustavljana od strane mojkovačkih i kolašinskih DPS kriminalaca u uniformama privatnog obezbjeđenja", kazali su.

Kako su istakli, ne treba ni da pominju apsolutno odsustvo poštovanja Poslovnika Skupštine, za koji su i njihovi oponenti glasali, pa se, dodaju, tim istim odbornicima materijal nije ni dostavljao.

"Dakle, apsolutno odsustvo poštovanja zakona države Crne Gore. Jedino je pitanje da li je Divanović sa svojim saradnicima, koji su takođe apsolutno nezakonito angažovani zaslužio i jedan jedini cent od građana Budve za svoj nerad, ponižavanje tih istih građana i ponižavanja Budve u očima međunarodne zajednice i čitavog regiona", zaključuje se u reagovanju.