02-12-2021

Nasilje u porodici: U Budvi od početka godine 113 prekršajnih prijava

Na teritoriji budvanske opštine od početka godine registovano je 13 krivičnih djela, a podnijeto je 113 prekršajnih prijava u skladu sa Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici gdje su najćešće žrtve bile žene.

Nasilje u porodici: U Budvi od početka godine 113 prekršajnih prijava | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Tokom 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama i prevencije nasilja u porodici, iz Centra bezbjednosti Budva poručuju da su zadovoljni postignutim rezultatima u suzbijanju ove problematike.

"Službenici koji rade konkretno na tim krivičnim djelima ostvaruju konstantno edukaciju u toj oblasti, takođe ostvaruju saradnju sa drugim nevladinim organizacijama i drugim strukturama društva kako bi se taj problem riješio na adekvatan način. Mi smo u ovom periodu što se tiče nasilja u porodici ostvarili dobre rezultate. Prije svega, cijenimo saradnju sa Centrom za socijalni rad, tužilaštvom i sa drugim nevladinim organizacijama, a sve u cilju da se sačuva porodica kao osnovna društvena ćelija i da se smanje uzroci koji dovode do nasija u porodici", naveo je v.d. načelnik CB Budva Zoran Bubanja.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

Prema riječima našeg sagovornika, nekadašnji projekat "Kontakt policajci" trebao bi ponovo da zažvi i da dobije neki novi model funckionisanja.

"Prije 10 godina ugašen je projekat "Kontakt policajci" kao pilot projekat, koji nažalost nije zaživio. Ono što sada pokušavamo da uradimo jeste da poboljšamo rad policije u zajednici. Sada je u pripremi obezbjeđivanje finansijske konstrukcije za taj projekat. Od 18. novembra su počele aktivnosti prisustva većih patrola na terenu, tako da je obaveza svih pripadnika Centra bezbjednosti Budva da dva sata provedu na određenim reonima, prvenstveno da bi svoje aktivnosti približili građanima i ostvarili bolju saradnju, i samim tim da bi stvorili pozitivni imidž policije koji treba konstantno unaprijeđivati", istakao je on.

Radi podnošenja prijave ili dobijanje dodatnih informacija službenici iz Centra bezbejdnosti Budva uvijek su na raspolaganju našem građanstvu na broj telefona 122.