17-12-2020

Nastava u manjim školama redovna, ostali će se smjenjivati

U Crnoj Gori svi đaci će u drugom polugodištu ići u školu potpuno ili djelimično, za sada je načelni dogovor radne grupe Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta koja se bavi izradom novog modela nastave u toku epidemije korona virusa, saznaje Pobjeda.


Ilustracija, Foto: Shutterstock

Radna grupa će do kraja sedmice sačiniti prijedlog o kom će se izjasniti direktori škola, kao i Institut za javno zdravlje i nacionalna tijela koja se bave suzbijanjem širenja korona virusa.

Na prvom sastanku koji je održan u srijedu, svih 12 članova saglasilo se da đaci treba da idu u školu.

Nemaju dileme da manje škole, gdje ima manje đaka, treba da organizuju nastavu u učionicama, dok će veće pristupiti drugačijem modelu.

Kako su Pobjedi ispričali pojedini članovi ovog tijela, razmatraju ideju da se đaci drugog (četvrti, peti i šesti) i trećeg ciklusa (sedmi, osmi i deveti) smjenjuju u školi na način da učenici iz drugog ciklusa idu jednu sedmicu u školu, a drugu uče onlajn – kada će u učionicama biti đaci iz trećeg ciklusa.

Predloženo je, takođe, da maturanti i đaci devetog razreda u potpunosti idu u školu zbog priprema za maturu i polumaturu. Radna grupa u petak nastavlja drugi sastanak.


(MINA News)