09-05-2020

Nenad Vukčević: Lijepo je ponovo se vratiti na teren

Nakon dvomjesečne obustave sportskih aktivnosti uslijed epidemije koronavirusa, fudbaleri OFK Petrovca su počeli sa treninzima. Jučerašnji povratak trenažnom procesu za naš portal prokomentariosao je šef stručnog štaba nebesko-plavih Nenad Vukčević.


Vukčević

Foto: Privatna arhiva

"Naravno da je veoma lijepo ponovo se vratiti na teren. Svi smo to jedva čekali, iako smo svjesni da će period pred nama biti veoma naporan. Igrati svaki treći, četvrti dan igračima neće nimalo biti lako", kazao je Vukčević i pojasnio kako se sada rad sa igračima odvija.

"Treninge obavljamo u dvije grupe. Jedna grupa trenira u Petrovcu, a druga u Podgorici. Igrači su se uželjeli rada i za sada sve funkcioniše vrlo dobro. Poštujemo pravila vezano za sprovođenje treninga i čekamo dozvolu da se krene sa zajednickim treningom."

Prva crnogorska liga nastavlja je 1. juna. Do kraja je ostalo još 13 kola, što znači da je završetak sezone predviđen za 19. jul.

Tim Nenada Vukčevića boriće se za opastanak.

Kako je odlučio FSCG, treneri će na raspolaganju imati pet izmjena tokom jednog meča.

OFK Petrovac je osmoplasirana ekipa lige, ispred "Koma" i "Grblja" kojima bježi jedan bod, odnosno pet. Ekipa OFK Titograda ima isti broj bodova kao nebesko-plavi, ali je van zone baraža.


Što se tiče situacije u vrhu, glavnu riječ vodi lider "Budućnost" sa 54 bodova, čak 11 više od aktuelnog prvaka "Sutjeske". U zoni Evrope je još "Iskra" sa 37 poena, a blizu su i fudbaleri "Rudara" koji imaju četiri boda manje.

Peta i šesta pozicija pripadaju "Zeti" i "Podgorici".


M.S.