06-09-2023

“Nestvarna priroda i spoj kulturno istorijskog blaga simboli su Crne Gore”, navodi se u prestižnim austrijskim medijima

Turističke atrakcije Crne Gore predstavljene su u prestižnim austrijskim medijima, kao rezultat studijske posjete u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG).


Foto: NTO CG

Kako su kazali, riječ je o tri dnevna lista: “Kurier”, “Kleine Zeitung” i “Salzburger Nachrichten”, čiji su novinari početkom juna boravili u našoj zemlji.

Imajući u vidu da ukupna čitanost ovih medija dostiže preko 1.5 miliona čitalaca na dnevnom nivou, u Nacionalnoj turističkoj organizaciji očekuju se da će objavljeni članci u štampanom i online izdanju doprinijeti promociji Crne Gore kao turističke destinacije.

Helmut Vajhselbraun (Helmuth Weichselbraun) ispred “Kleine Zeitung”, navodi u članku da vijugave i uske ulice u Crnoj Gori vode do nestvarne prirode, kraljevskih rezidencija, plaža iz snova i slikovitih mjesta.

“Oduševio nas prevoj na kojem se iscrtava slovo ‘M’ koje simbolizuje kraljicu Milenu, a prekrasan pogled se pruža na jedinstveni Bokokotorski zaliv. Taj put je simbol kontrasta koji ova zemlja nudi, a vodi preko mnogih krivina od primorskih gradova do planinskih krajeva Crne Gore”, istakao je Vajhselbraun.

U članku dnevnog lista “Kurier” opisane su turističke atrakcije Herceg Novog, Kotora, Budve, Podgorice, kao i Cetinja koje u članku nazivaju “kulturno i istorijsko srce Crne Gore”.

“Cetinje, grad u podnožju moćnog masiva Lovćena, je kulturno i istorijsko srce Crne Gore. Dvorac kralja Nikole, galerije, muzeji i zvanična rezidencija predsjednika države, više su nego vrijedni vijugavog putovanja od Kotora do Prijestonice”, navodi se u članku.

Novinar dnevnog lista i portala “Salzburger Nachrichten”, Helmut Krecel (Helmut Kretzl), je iskazao zadovoljstvo boravkom u destinaciji te kroz atraktivne fotografije prikazao Crnu Goru.


Foto: NTO CG

“Crna Gora je posebno atraktivna zbog nevjerovatnog spoja mora i planina, koji je moguće posmatrati na nekoliko mjesta. Sada je otvorena i nova žičara Kotor – Lovćen, pa turisti imaju priliku da uživaju u jedinstvenom pogledu iz drugačije persepktive”.

Pored NTO CG, podršku u organizaciji ove studijske posjete dale su lokalne turističke organizacije Tivta, Cetinja, Budve, Herceg Novog, Kotora i Bara, Nacionalni parkovi Crne Gore, Narodni muzeji Crne Gore, kao i Plantaže 13. jul.

Iz NTO CG ističu da će i u narednom periodu nastaviti sa promocijom destinacije na ovom tržištu, te će biti domaćin turoperatorima iz Austrije i predstavnicima jedne od poznatijih televizija “Servus TV”, na kojoj će biti emitovana reportaža o aktivnom odmoru u Crnoj Gori.

Elektronski članci su dostupni na sljedećim linkovima:

Kleine Zeitung – Biseri na Jadranu i divlja priroda na sjeveru

https://www.kleinezeitung.at/lebensart/reise/alpeadria/6311088/Montenegro_Perlenan-der-Adria-und-wilde-Schoenheiten-in-den-Bergen

Kurier – Crna Gora: Nepoznati dio Jadrana

https://kurier.at/leben/reise/montenegro-das-unbekannte-stueck-adria/402564326

Salzburger Nachrichten – Crna Gora: Uzbudljivi putevi Crne Gore

https://www.sn.at/leben/reisen/montenegro-strasse-mit-herzklopfen-144536422