08-02-2018

Neziraju određen pritvor

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je pritvor državljninu Kosova, Viktoru Neziraju do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva.

Neziraju određen pritvor | Radio Televizija Budva

Neziraj je saslušan u prisustvu advokata.

Crnogorska policija uhapsila je Neziraja, koji je nastanjen u naselju Palestina, u Lastvi grbaljskoj, osumnjičenog da je pokušao da krijumčari migrante preko državne granice.

Sumnja se da je Neziraj 29. januara u kasnim satima organizovao krijumčarenje ove grupe migranata na način što ih je ukrcao u gumeni čamac za određenu novčanu sumu u namjeri da ih prokrijumčari Jadranskim morem u teritoriju Italije.

Međutim, čamac se 15 milja od Mamule u teritorijalnim vodama izvrnuo, tako da je migrante u ranim jutarnjim časovima pokupio italijanski brod koji ih je odveo do luke Zelenika u Herceg Novom.

Osumnjičeni će danas biti priveden u Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Da se prisjetimo, italijanski ribarski brodić "Erika", na kojem se nalazi 17 sirijskih izbjeglica pristao je u Luku Zelenika 30. januara, nakon što su prethodno uputili poziv za pomoć, jer je brod počeo da tone.