27-04-2022

Nikad jače Prvenstvo Crne Gore, Maini žele novu titulu

Boćari Maina započinju takmičenje u domaćem šampionatu, a nakon osvajanja Kupa Crne Gore u budvanskom klubu žele da se okite i titulom državnog prvaka. Oni će u meču prvog kola ugostiti ekipu Vala iz Herceg Novog. Duel je na programu sjutra od 18 sati.


Sa priprema u Breli (Hrvatska), Foto: BK Maini

Trener BK Maini Nenad Ranković za naš portal ističe su ambicije ekipe na najvišem nivou.

"Ove godine smo napravili pomak što se tiče igračkog kadra, doveli smo reprezentativca Srbije Srđana Butorca, a tu je i prošlogodišnje pojačanje, turski igrač Ali Recep. Međutim, u zadnjem trenutku prelaznog roka doveli smo još tri vrhuska pojačanja, hrvatske reprezentativce koji imaju bezbroj evropskih i svjetskih medalja. Tako da ove godine idemo ka samom vrhu i imamo velike ambicije i u kvalfikacijama za Ligu šampiona", izjavio je Ranković.

On očekuje da će konkurencija u Prvenstvu Crne Gore biti najjača od kada postoji boćanje u našoj zemlji.


Ranković, Foto: portal RTV Budva/M.S.

"Čak pet ekipa su konkurenti za plej-of, tako da će do samog kraja biti neizvjesno koja će to četiri tima biti. Poslije toga slijedi polufinalna i finalna serija, vrhunski mečevi i najkvalitetnije boćanje koje može da se pruži. Tako da će ljubitelji ovog sporta moći da gledaju kvalitetno boćanje, kako oni, tako i ljudi koji godinama sa strane dolaze na naše terene", naglasio je trener BK Maini i aktuelni selektor reprezentacije Crne Gore.

Reprezentativac Srbije Srđan Butorac prešao je u Maine iz ekipe Sombora početkom marta, a za naš portal saopštio je očekivanja uoči duela koji predstoje.

"Ove momke i ovaj klub poznajem već deset godina. I ranije je bilo nagovještaja o saradnji, a ove godine se to obistinilo. Imali smo dobar pripremni period kroz Zimsku ligu i mislim da u dobrom stanju dočekujemo Prvenstvo", kazao je Butorac.


Butorac, Foto: portal RTV Budva/M.S.

Maini se okreću obavezama u Prvenstvu nakon izuzetno ubjedljivog nastupa u Zimskoj ligi, gdje su ostvarili učinak od deset pobjeda i jednog remija. Kao dobra priprema za predstojeće izazove budvanskim boćarima poslužili su i prijateljski mečevi sa BK Brela iz Hrvatske. U domaćem prvenstvu titulu brani ekipa Palme iz Tivta, dok je u prošlogodišnjem izdanju Mainima pripalo drugo mjesto.

U najavi je i memorijalni turnir koji će, kako nam je saopšteno, okupiti najbolje igrače regionalnog boćanja, a dueli na Slovenskoj plaži biće odigrani 6. i 7. maja.



M.S.