18-08-2021

Ništa ne ukazuje na djelovanje sekte

Preduzete radnje u odnosu na dva tragična slučaja koja su se dogodila na području Pljevalja ne ukazuju na to da je u pitanju djelovanje sekte ili neki internet izazova, saopštila je Uprava policije.

Ništa ne ukazuje na djelovanje sekte | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Navodi se da policija vrši intenzivne provjere i u tom smjeru i da će javnost o ishodu istrage biti blagovremno obavještena.

Mediji su objavili da su dvadesetogodišnja M.G. i trinastogodišnji V.K. iz Pljevalja, u razmaku od 20 dana, izvršili saomoubista skokom sa mosta na Tari.

"S obzirom na starost žrtava, Uprava policije postupa sa posebnom pažnjom i senzibilitetom, a takođe apelujemo da se prilikom saopštavanja i objavljivanja informacija o navedenim slučajevima vodi računa da informacije koje se objavljuju budu provjerene i tačne", kaže se u saopštenju.

Službenici Uprave policije analiziraju sve raspoložive informacije koje su dostupne na društvenim mrežama, a koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim samoubistvima i, kako se navodi, rade na identifikaciji osoba koje stoje iza dva profila na društvenoj mreži.

"U sklopu svojih redovnih aktivnosti, a u cilju preventivnog djelovanja, policijski službenici će i ubuduće preduzimati aktivnosti shodno raspoloživim podacima, kako bi sa drugim nadležnim službama dali doprinos prevenciji suicida kod mladih", kaže se u saopštenju.

Upozorava se da je zaštita dobrobiti djece obaveza cjelokupnog društva, gdje i policija ima određenu ulogu.

"Zato apelujemo na cjelokupnu društvenu zajednici da posveti dužnu pažnju djeci i mladima, kao i identifikovanju i rješavanju njihovih problema i izazova sa kojima se susrijeću u periodu odrastanja", navode iz policije.

Oni apeluju na roditelje da povećaju nadzor nad načinom korišćenja interneta njihove djece i da sve neobične i neprimjerene sadržaje i objave, poruke i slično, ukoliko ih primijete, prijave najbližoj policijskoj stanici.