16-05-2015

Noć muzeja

JU Muzeji i galerije Budve uzeće učešće u tradicionalnoj manifestaciji "Noć muzeja" koja se ove godine održava u subotu, 16. maja 2015. godine.

Noć muzeja | Radio Televizija Budva

"Naš cilj je ove godine da, uz podršku Sekreterijata za društvene djelatnosti Budve i Kancelarijom za mlade, osmislimo program koji će našim mladim sugrađanima približiti istorijat grada Budve i upoznati ih sa dešavanjima u kulturnim ustanovama u gradu. U planu je organizovana tura sa našim istoričarem umjetnosti koji će ih provesti kroz lokalitete u Starom gradu kao i objasniti djelatnosti Spomen domova, Moderne galerije i Arheološkom muzeja. Grupa se okuplja u 19:30h ispred Citadele", navodi se u saopštenju.

U Arheološkom muzeju će u subotu biti postavljena izložba arheologa Gorana Pajovića i Dejana Draškovića, pod nazivom "Klesarski eho, izbor fotografija kamene plastike iz bazilike u Budvi" i biće organizovana kratka projekcija filma koji obrađuje istu materiju. Početak programa je u 20h.

U Modernoj galeriji biće postavljena izložba tradicionalne kineske slike pod nazivom "Srdačni Sečuan - Šaputanje cvijeća na Putu svile".

U Spomen domu Crvena komuna u Petrovcu biće postavljena izložba slika sa tradicionalne likovne kolonije "Buljarica art".

U Spomen domu Stefan Mitrov Ljubiša - stalna postavka iz života i rada Stefana Mitrova Ljubiše.

U Spomen domu Reževići: izložba "Zavjetni darovi Paštrovića".

Sve poslovne jedinice će raditi do ponoći (00:00h).