27-04-2020

Nova kreditna linija IRFa: Krediti za medije do 600.000 eura

Investiciono-razvojni fond je, u skladu sa usvojenim Vladinim mjerama, formirao novu kreditnu liniju kako bi se pomoglo medijima da ublaže ili smanje posljedice izazvane pandemijom novog korona virusa.


Foto: Ilustracija

Kreditna sredstva su namijenjena za održavanje likvidnosti elektronskih i štampanih medija, koji su registrovani u Crnoj Gori i koji posluju u skladu sa zakonima o medijima Crne Gore.

Ova kreditna linija će biti upotrijebljena isključivo za potrebe rješavanja problema nelikvidnosti nastale kao direktna posljedica izazvana ukupnom situacijom u kojoj se nalazi naša država i cio svijet, prenosi Portal Analitika.

Maksimalni iznos kredita je do 600.000 EUR, uz kamatnu stopu 2%, i rok povracaja do osam godina, od čega je grejs period do dvije godine.

Sredstva kredita se mogu koristiti za:

obrtna sredstva (troškovi materijala, repromaterijala i proizvodnih usluga)

isplatu neto zarada zaposlenima za period trajanja mjera zaštite (za period do tri mjeseca)

troškove zakupa za period trajanja mjera zaštite (za period do tri mjeseca).

S obzirom da IRF, kao razvojna institucija, iz razumljivih razloga, nije podržavala medije, bilo je potrebno uložiti mnogo truda da se obezbijede sredstva za tu kreditnu liniju.

U ovim vremenima kada je potrebno prilgoditi svoje aktivnosti novonastaloj situaciji i kada svi traže sredstva od istih medjunarodnih finansijskih institucija, u ovako kratkom roku, obezbijediti podršku za sektor koji nije u fokusu jedne razvojne institucije, nije bilo ni malo jednostavno.”

Napominjemo da se sva dokumentacija dostavlja elektronskim putem, na e-mail adresu: info@irfcg.me ili putem pošte na adresu IRF-a: Bulevar Svetog Petra Cetinjskog broj 126/I, 81000 Podgorica. Za sve detaljnije informacije i pitanja zainteresovani nam se mogu obratiti putem besplatnog poziva naseg call centra na broj 080 012 012″, naveli su iz IRF-a.




Izvor: Investitor