23-01-2018

Nova sala lokalnog parlamenta za dva mjeseca

Sala Skupštine opštine Budva za dva mjeseca biće opremljena konferencijskim inventarom i elekronskim sistemom za glasanje, nakon čega će se skupštinska zasijedanja ponovo odvijati u tom prostoru, najavljeno je iz Sekretarijata za lokalnu samoupravu.

Nova sala lokalnog parlamenta za dva mjeseca | Radio Televizija Budva

Ugovor o opremanju te sale, koja nije u funkciji više od pet godina zaključen je prije deset dana, a posao je povjeren konzorcijumu podgoričkih firmi Čikom i Euro-unit.

"Opština je u novembru raspisala javni poziv za nabavku sistema za elekronsko glasanje i konferencijske opreme za potrebe opremljenje skupštinske sale. Čitava procedura okončana je početkom januara, kada je potpisan ugovor sa izabranim izvođačem, u vrijednosti od oko 117 hiljada eura. Očekujemo uskoro da izvođač uđe u prostor i da se kroz najkasnije dva mjeseca realizuje kompletno opremanje sale." kazala je za TV Budva sekretarka za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić.

Namještaj za salu je već isporučen, nakon ranije okončanih tenderskih postupaka.

"Ono što je posebno važno je sistem elektronskog glasanja, TAČNIJE automatsko čekiranje prisustva svih odbornika, praćenja sistema glasanja, predstavljanja na monitorima... Biće i poseban dio za novinare, posebna režijska soba koja će biti za prevodioce. Tačnije, sve ono što podrazumijeva jedna modrena skupštinska sala" istakla je Vukotić Jelušić.

Tokom prethodnih pet godina, umjesto sale Skupštine opštine Budva, korišćene su prostorije u Akademiji znanja.