13-05-2021

Novak Ljubanović izabran za predsjednika MZ Svinjišta

Prošle subote održan je zbor građana MZ Svinjišta kojom prilikom je izabran novi predsjednik Novak Ljubanović zamijenivši na toj poziciji doskorašnjeg predsjednika Miroslava Zeca. Ljubanović je gostujuću u jutarnjem programu Televizije Budva kazao da je gorući problem ove mjesne zajednice blokada žiro računa, još od 2015. godine, te da su uskraćeni za mogućnost bilo kakvog investiranja i obnove.

Novak Ljubanović izabran za predsjednika MZ Svinjišta | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

“Pokušaću prvo da riješimo problem blokade računa kako bi mogli da apliciramo za investicije. Grupa građana naše mjesne zajednice je krajem prošle godine uputila zahtjev prema Sekretarijatu za investicije i dobili smo obećanje da će izaći u susret našim potrebama”, kazao je Ljubanović.

On je kao drugu bitnu stavku naveo da bi u narednom periodu trebalo nastaviti sa asfaltiranjem puta koji vodi ka gornjem selu u dužini od oko 800 metara zajedno sa južnim krakom koji vodi do crkve i kuća u njenoj blizini, u dužini oko 300 metara.

On podsjeća da je 2014. godine u putnu infrastrukturu uloženo 157 hiljada eura, kada je realizovana prva faza projekta, pa se nada da će uskoro početi i druga faza.

“Naše planove remeti pravni spor između Cedisa i Opštine Budva u vezi otkupa zemljišta na kojem je izgrađena trafostanica. Već desetak godina imamo problem stavljanja u funkciju te trafostanice i nadamo se da će se i taj problem uskoro prevazići", kazao je Ljubanović.

Iako je ovo područje priključeno na sistem Regionalnog vodovoda, mještani u visočijim kotama sela imaju problem sa dotokom vode, pa će se i na tome raditi u budućem periodu dodao je Ljubanović.


J.M.