12-07-2021

Novi lux hotel u Kolašinu uz menadžment Splendida

Predstavnici Montenegro stars menadžmenta, iz lanca hotelske grupe koja upravlja Splendidom, i kompanije Montenegro Luxury Hotels and Resorts iz Kotora potpisali su ugovor o upravljanju luksuznim hotelom Montis by Splendid, koji se gradi u Kolašinu.

Novi lux hotel u Kolašinu uz menadžment Splendida | Radio Televizija Budva


Foto: Montenegro stars

Izvršni direktori Montenegro Luxury Hotels and Resortsa i Montenegro stars menadžmenta, Radoica Vuković i Dušan Radulović potpisali su ugovor na period od deset godina, a projektom će, kako je najavljeno, biti otvoreno još 230 radnih mjesta.

“Radujemo se uspostavljanju saradnje sa hotelom Splendid i kompanijom koja od otvaranja primjenjuje najsavremenije tehnnologije i ima najbolju poslovnu praksu kojom se decenijama podižu standardi kvaliteta”, rekao je Vuković.

On je dodao da je izbor bio logičan imajući u vidu renome kompanije na najvažnijim emitivnim tržištima, ali i izuzetnu profesionalnost i motivisanost upravljačkog tima.

“Težimo istom cilju, a to je da goste inspirišemo raznovrsnošću kvalitetnih sadržaja i kreiramo jedinstven doživaljaj kombinovanim odmorom na planini i moru. Pojednostavljeno rečeno, želimo Splendid na planini”, poručio je Vuković.

To je prvi put u istoriji crnogorskog hotelijerstva da umjesto stranih hotelskih lanaca, strani vlasnici angažuju crnogorsku kompaniju da upravlja njihovim lux hotelom.

Radulović je saopštio da tu poslovnu saradnju doživljavaju kao svojevrsnu nagradu za sve što su postigli u prethodnih 15 godina rada.

“Godinama smo odolijevali interesovanju najpoznatijih hotelskih lanaca da zajednički upravljamo hotelom koji je označio prekretnicu u crnogorskom turizmu. Vjerovali smo uz domaću pamet, znanje i sposobnost i rezultatom pokazali da je moguće napraviti respektabilan, a crnogorski brend”, naveo je Radulović.

On je dodao da su na 15-i rođendan došli u situaciju da preuzmu upravljanje raskošnim hotelskim rizortom na sjeveru Crne Gore, u godini koja je po svemu za zaborav.

“Koliko god imponuje, očekivanje investitora motiviše da još bolje ispunimo zadatak i doprinesemo unapređenju turističke ponude Kolašina. Dodatno nas obavezuje gotovo urođeno gostoprimstvo Kolašinaca. Daćemo sve od sebe da opravdamo njihovo, očekivanje gostiju i naših parntera”, rekao je Radulović.

Hotel Montis by Splendid projektovan je po principima energetske efikasnosti, a smješten je pored rijeke Tare, na samo pet minuta od centra grada. Imaće 238 komfornih soba.Prvi put u okviru jednog rizorta biće otvoren i najsavremeniji 3D bioskop. Spa centar je projektovan na 1,2 hiljade kvadratnih metara, u okviru kojega će uz prepoznatljive spa sadržaje gostima na raspolaganju biti i Slana soba.

“Kao posebna atrakcija najavljen je zatvoreno-otvoreni bazen, kao i hotelski trg, koji će tokom sniježnih, zimskih mjeseci biti pretvoren u Lounge bar sa privremenim pop-up strukturama”, najavili su iz uprave Montenegro Luxury Hotels and Resorta.

Uz hotelsku Pivnicu, koja zamišljena kao Gradska kafana, ponudu će upotpuniti i sportsko-rekreativni sadržaji, dječji klub i skijaška soba sa garažom sa posebnim akcentom na pejzažnu arhitekturu.

U okviru rizorta biće izgrađene tri posebne apartmanske zgrade sa mnoštvom zajedničkih ekskluzivnih sadržaja. Zainteresovani investitori, odnosno kupci, tako će moći da konkurišu za ekonomsko državljanstvo.

Investicija premašuje 25 miliona EUR, a do sada je u okviru prve faze uloženo preko sedam miliona. Planirano je da Montis Mountain Resort bude završen u ljeto 2024. godine.