26-01-2021

NVO Centar kreativnih vještina: Za najbolju biznis ideju dvije hiljade eura

Nevladina organizacija (NVO) Centar kreativnih vještina raspisala je konkurs za učešće na obukama u vezi preduzetništva mladih, pri čemu će neko od polaznika na kraju steći pravo na bespovratna sredstva za najbolji biznis plan u iznosu od dvije hiljade eura.


Foto: Privatna arhiva, Facebook/ NVO Centar kreativnih vještina

Iz te NVO su kazali da je cilj konkursa brži društveno - ekonomski napredak i viši nivo znanja mladih na sjeveru Crne Gore, kroz razvoj preduzetničkih vještina, ali i diretktnu novčanu pomoć za najbolji biznis plan koji bude napisao neko od polaznika obuke.

Pravo učešća na konkursu imaju mladi sa mjestom prebivališta u opštinama Berane, Bijelo Polje, Petnjica i Rožaje.

Svi koji žele da učestvuju na konkursu moraju biti nezaposleni, evidentirani na Zavodu za zapošljavanje (ZZZ) i imati između 18 i 35 godina.

Svi zainteresovani mogu popuniti prijavni obrazac koji se nalazi na sajtu te NVO i poslati ga na mejl ckvkonkurs@gmail.com

Prijave na konkurs traju do 15. februara.

„U roku od deset dana od završetka konkursa, objavićemo imena osam kandidata koji će imati priliku da učestvuju na obukama“, rekli su iz Centra.

Obuke se sprovode u okviru projekta Mladi u svijetu biznisa, koji je podržala Uprava za sport i mlade, prenosi Mina business.