26-03-2021

NVO Green Home organizuje kampanju "Sat za planetu"

NVO Green Home uputila je poziv građanima, institucijama, opštinama, kao i velikim kompanijama, da se u subotu 27.marta u terminu od 20:30-21:30 priključe milionima ljudi širom svijeta i podignu glas za spas prirode i ugase svijetlo na jedan sat.

NVO Green Home organizuje kampanju

Foto: vnexplorer.net

NVO Green Home će i ove godine zajedno sa Svjetskim Fondom za životnu sredinu organizovati kampanju „Sat za planetu“ koja se ove godine obilježava pod sloganom „Digni glas za prirodu“, kojom će još jednom ukazati na probleme u životnoj sredini, kao i na neophodnost hitnog reagovanja.

"Usljed teške zdravstvene situacije i ove godine smo onemogućeni da organizujemo centralni događaj na otvorenom, međutim to nije razlog da u subotu ne budemo svi ujedinjeni i da simboličnim gašenjem svjetala na 60 minuta tamo gdje nam nisu prijeko potrebna ukažemo na probleme klimatskih promjena i narušavanja stanja biodiverziteta.

Pandemija virusa COVID 19 naučila nas je novim načinima življenja, usklađivanjem načina života sa prirodom možemo preduprijedili neke buduće pandemije i spriječiti njihove posljedice, sa tim u vezi u subotu 27.marta u terminu obilježavanja Sata za planetu na našim društvenim stranicama biće postavljen HERO video posvećen ovogodišnjem Satu za planetu. Koristimo priliku da pozovemo sve građane koji su u mogućnosti da podijele ovaj video i ukažu na važnost trenutka u kojem se nalazimo.

Sat za planetu je globalni pokret koji se tradicionalno obilježava još od 2007. godine, kada su se u Sidneju ugasila svjetla na 60 minuta u znak protesta protiv zagađenja životne sredine.