04-05-2020

Objavljen 15. broj časopisa "Krug mladih"

Korisnici usluga Narodne biblioteke Budve od danas mogu preuzeti novo izdanje časopisa "Krug mladih" koji je nedavno izašao iz štampe. Časopis izdaje NVO "Sedma sila mladih" a suizdavač 15. broja je Narodna biblioteka Budve, saopšteno je iz te kulturne institucije.


Foto: Narodna biblioteka Budve

Urednica časopisa i predsjednica NVO "Sedma sila mladih" Zorica Radenović u uvodnoj je istakla:

"Proljeće 2020. dočekali smo u znaku globalne pandemije, koja je mnoge od nas natjerala da vrijeme provodimo u četiri zida. Ali, to nas nije obeshrabrilo da dane izolacije iskoristimo istražujući nove i aktuelne teme, o kojima ćete čitati u novom izdanju časopisa. Pored razmišljanja o virusu Covid-19 koji je pokrenuo mnoga važna pitanja o životu i egzistenciji u 21. vijeku, istraživali smo i kako to tehnologija utiče na naše živote, pisali o negativnim uticajima influensera na djecu i mlade, balansiranoj upotrebi tehnologije i pametnih telefona, digitalnoj higijeni i zdravim stilovima života. Nijesmo zaboravili ni manje važnu temu – omladinski aktivizam, kao ni priče kojima afirmišemo mlade, talentovane sugrađane. Osvrnuli smo se i na zanimljivosti našeg grada, u želji da strgnemo veo zaborava sa događaja i ličnosti koje su obilježile našu prošlost. Priču o znamenitim Crnogorkama, posvetili onima koje su uvijek bile stub porodice i društva, a koje se i danas bore zasvojaprava."

Radenović je naglasila da je promocija 15. broja časopisa odložena zbog mjera NKT za zarazne bolesti, te da će, u saradnji sa Narodnom bibliotekom Budve i ukoliko to okolnosti budu dozvoljavale biti upriličena u narednom periodu.

Aktuelni broj "Kruga mladih" predstavlja dio projekta "Birajte aktivizam vjerujući u njegovu moć" koji sprovodi NVO "Sedma sila mladih" uz finansijsku podršku Opštine Budva, na osnovu odluke Komisije za raspodjelu dijela sredstava za NVO za 2019. godinu.

Sadržaj časopisa predstavlja isključivu odgovornost autora i ne odražava stav donatora.