19-06-2019

Obučili osobe sa invaliditetom da lakše nađu posao

Institut za socijalnu i obrazovnu politiku - ISOP i Savjet za implementaciju omladinske politike - SIOP, održali su trodnevni trening za osobe sa invaliditetom pod nazivom "Aktivno traženje posla" u okviru projekta "Pomoć i podrška samozapošljavanju OSI'", u okviru kojeg su prethodno četiri osobe sa invaliditetom dobile po 7.000 eura za početak sopstvenog biznisa.

Obučili osobe sa invaliditetom da lakše nađu posao | Radio Televizija Budva

Tokom tri dana, polaznici treninga su imali priliku da nauče koje alate da koriste prilikom traženja posla,da napišu upješno i kvalitetno CV i propratno pismo, asertivno komuniciraju sa poslodavcem i kako da se na najbolji način predstave prilikom traženja posla.

Poseban fokus je stavljen na animiranje i ohrabrivanje osoba sa invaliditetom i prevazilaženje straha od odbijanja od strane poslodavca.

"Poučeni iskustvom iz prvog dijela projekta kada smo finansijski podržali četiri OSI u ostvarenju njihove biznis ideje, nastavili smo sa projektom u smjeru ohrabrenja OSI za aktivno participiranje na tržištu rada, ali da bismo u tome uspjeli morali smo prethodno obučiti osobe sa invaliditetom da steknu potrebna znanja i kompetencije kako bi bili uspješni u traženju posla", poručuju organizatori.