05-09-2017

Od 11. septembra i online zakazivanje pregleda kod izabranog doktora

Građani će od ponedjeljka, 11. septembra, moći da zakazuju preglede kod izabranog doktora preko portala za elektronsko zakazivanje Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore www.ezdravlje.me.

Od 11. septembra i online zakazivanje pregleda kod izabranog doktora | Radio Televizija Budva

Prema riječima direktora Fonda Seada Čirgića, online zakazivanje pregleda je samo mogućnost više i olakšica za građane, nikako obaveza.

"Građani će i dalje moći da zakazuje preglede lično ili putem Call centra, a oni koji se odluče za ovaj vid moraće od izabranog doktora da preuzmu odgovarajući PIN kod. Prijava se obavlja ukucavanjem broja zdravstvene knjižice (desetocifreni broj koji je upisan na prvoj strani zdravstvene knjižice) i PIN koda. Oni se pamte i pacijenti neće morati da ih ponovo ukucavaju. Svaki naredni ulazak na aplikaciju omogućiće pregled liste zakazivanja, kao i raspored rada izabranog doktora. Pored izabranog doktora, na ovaj način biće omogućeno i zakazivanje pregleda kod ginekologa", kazao je Čirgić za Radio Budvu.

Kako je istakao, aplikacija će uskoro, najdalje do kraja godine, omogućiti i pristup elektronskim receptima, kao i dobijanje laboratorijskih nalaza.


M.Mijušković