07-05-2020

Od domaćih hotelijera odmor kao poklon za medicinare

Inicijativom hotelske grupacije Casa del Mare, 16 hotela sa teritorije cijele Crne Gore medicinskom osoblju u Kovid-19 bolnicama poklonili su ukupno 295 vaučera za višednevni boravak u njihovim objektima.


Foto: Ilustracija

"Kao izraz zahvalnosti za sve što čine da se kao država uspješno borimo protiv koronavirusa, 16 crnogorskih hotelijera, a na inicijativu Casa del Mare hotelske grupacije, odlučilo je da medicinskim radnicima, koji se brinu o pacijentima oboljelim od novog koronavirusa, pokloni ukupno 295 vaučera za tri noćenja u hotelima sa četiri i pet zvjezdica širom Crne Gore", navodi se u saopštenju.

"Ovo je prilika za sve one koji su žrtvovali svoje zdravlje, porodični i lični život da stanu u prvu liniju odbrane od koronavirusa, da provedu vrijeme u lijepom ambijentu i, koliko je to moguće, nadoknade propušteno vrijeme sa svojim porodicama. Sve što su oni uradili i što i dalje rade, da sačuvaju zemlju i stanovništvo, dovelo je do toga da je Crna Gora zemlja sa najmanjom stopom smrtnosti od koronavirusa u Evropi. Ovo je naravno najznačajnije za opšti život stanovništva, ali ništa manje značajno kao poruka o sigurnosti nas kao destinacije i stabilnosti našeg sistema.

Zbog toga smo smatrali da je ova inicijativa najmanje što kao hotelijeri za njih možemo učiniti. Odziv kolega je bio odličan i da nije bilo takvih njihovih reakcija, ni ova inicijativa ne bi bila uspješna. Ovo je vrijeme kada djelujemo i pobjeđujemo samo ako smo tim, a mi u hotelijerstvu ovom inicijativom smo pokazali da ovaj zadatak itekako uspješno ispunjavamo", kazao je Nikola Milić, izvršni direktor i osnivač grupacije Casa del Mare.

Vaučeri podrazumijevaju tri noćenja sa doručkom u hotelima širom Crne Gore, sa akcentom na Primorju. Osim grupacije Casa del Mare, učešće u akciji uzeli su: Budvanska rivijera, Montenegro stars, Chedi hotel, Falkensteiner Hotel, Hotel Adrija, Hotel Kalamper, Hotel HEC Residence Miločer, Hotel Pine, Hotel Regent Porto Montenegro, Hotel i vile Soa, HUMA hotel, Imanje Rakočević, Light House hotel, Hotelska grupa Perla H.Novi i Sun Village.

"Naši turistički poslenici su prepoznali napore Crne Gore u borbi za očuvanje javnog zdravlja, i u ovim vanrednim okolnostima još jednom su pokazali društvenu odgovornost i solidarnost,“ rekli su iz Nacionalne turističke organizacije. Oni su zahvalili hotelskoj grupaciji Casa del Mare na inicijativi i svim hotelima na učešću. „Očigledno, jedan je put Crne Gore, i u ovim i u svim drugim okolnostima, pokazati humanost kroz zajedništvo i sinergiju svih uključenih. Turistička privreda je zamajac sveukupnog razvoja Crne Gore, to je razlog da je Vlada Crne Gore veoma posvećena preduzimanju mjera da se sačuva naša turistička privreda u vremenu globalne zdravstvene krize, obzirom da je turizam jedna od strateških grana razvoja koja u značajnoj mjeri determiniše ukupan ekonomski razvoj naše zemlje", zaključili su iz Nacionalne turističke organizacije.

Medicinari će svoje vaučere moći da iskoriste tokom predstojeće ljetnje sezone u skladu sa njihovim obavezama i kapacitetima hotela, davaoca vaučera, o čemu će biti obaviješteni od strane svojih poslodavaca.









Izvor: FosMedia